Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZAZOV

Dugogodišnji trener Rijeke postao izbornik Mozambika

Boris Pucić
Foto: HNK Rijeka
04.11.2015.
u 14:11

Mozambik se trenutno nalazi na 107. mjestu Fifine ljestvice, dok Gabon drži 65. mjesto. Najistaknutiji pojedinac Gabona je Pierre-Emerick Aubameyang koji nastupa za Borussiju iz Dortmunda.

Boris Pučić novi je izbornik reprezentacije Mozambika. Riječki trener dobio je veliku čast voditi izabranu vrstu u kvalifikacijama za  Svjetsko prvenstvo, a angažman je stigao kao potvrda odličnog rada u Akademiji Abuja, te na klupi ENH Vilankula koji nastupa u Prvoj ligi u Mozambiku.

- Velika je čast postati izbornik Mozambika. Radi se o zemlji od 25 milijuna stanovnika, ljudi ovdje jako vole nogomet. To je nešto neopisivo. Značajno je da sam nakon samo šest mjeseci što sam vodio klub ENH Vilankulo dobio priliku postati izbornik. Prepoznao se naš rad u klubu i činjenica da smo promijenili sistem i igru - ustvrdio je Boris  Pučić kojega prvi izazovi na izborničkoj klupi očekuju već idućeg tjedna.

Naime, Mozambik 11. i 14. studenog očekuju dvije kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo protiv Gabona. Radi se o kup sistemu, a pobjednik će steći pravo na nastupa u kvalifikacijskim skupinama za Svjetsko prvenstvo. Poraženi ostaje bez šansi za plasman na svjetsku smotru.

- Sve se dogodilo dosta naglo i morali smo brzo reagirati i poslati pozive igračima. Poznajem igrače koji igraju u prvenstvu, već šest mjeseci sam ovdje. Veliki broj reprezentativaca igra u inozemstvu tako da vjerujem da ćemo imati  najbolje pojedince na raspolaganju. Nemamo previše vremena, igrači iz inozemstva stići će tek uoči utakmice, dotad ćemo raditi s igračima iz domaćeg prvenstva - ustvrdio je Pučić kojega očekuje težak ispit.

Mozambik se trenutno nalazi na 107. mjestu Fifine ljestvice, dok Gabon drži 65. mjesto. Najistaknutiji pojedinac Gabona je Pierre-Emerick Aubameyang koji nastupa za Borussiju iz Dortmunda.

>> Neću biti izbornik Obale Bjelokosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije