Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
A-1 Liga za prvaka

Bogdanović protiv Borika spašavao Ciboninu sezonu

\'sport......zagreb.....10.10.2009.  Dvorana Drazena Petrovica - NLB liga, Cibona - Siroki / bojan bogdanovic photo: Marko Lukunic / VLM\'
Marko Lukunic/PIXSELL
23.04.2011.
u 22:28

Da je ovakvoj Ciboni baš svaka utakmica u prvenstvu Hrvatske borba za goli život vidjelo se i u utakmici 8. kola protiv Borika.

Premda će na prvi pogled zazvučati nelogično, u završnici susreta se na "plus 20" odvijala prava drama. Neupućenima među onih 300-tinjak gledatelja ništa nije bilo jasno, čemu ta strka na obje klupe. Zar nije svejedno hoće li Cibona pobijediti sa 24 razlike, s koliko je utakmica završila (93:69), ili sa manje od toga.

A vukovima je trebalo upravo "plus 24" jer su u Jazinama izgubili sa 23 razlike. Za slučaj da u borbi za peto mjesto, koje još uvijek otvara vrata NLB lige, poravnati sa Borikom. A cibosi su po broju pobjeda (3-5) upravo sada poravnati s ovom borbenom zadarskom momčadi.

Do potrebnih 24 razlike cibosi su došli u posljednjem napadu. Samo dvije i pol sekunde prije kraja utakmice kada je najbolji pojedinac utakmice Bojan Bogdanović (28 koševa) pogodio svoju jedinu tricu.

- Po prvi put otkako sam momčad preuzeo, dečki su se sustavno borili svih 40 minuta. U pojedinim dijelovima susreta nepotrebno su se opterećivali s konačnom razlikom. Da smo nastavili igrati kao u prvom dijelu razlika bi došla kao plod igre. Premda nisam pripremao utakmicu na način da nam je jedini cilj dostići razliku, igračima je ona bila u glavama i to kao da ih je sputavalo - kazao je Cibonin trener Joke Vranković.

Ustvrdio je izbornik i da je kod njegovih igrača bilo želje da uzvrate za ono poniženje u Zadru (86:63).

- Htjeli su mi dati do znanja da im nije svejedno - dodao je Vranković.

Nije bilo svejedno niti njegovu nesređenom kolegi Nevenu Plantaku. Trener Borika na presicu je došao ljutit na nekoga, vjerojatno na suce, ali o njima vjerojatno nije smio govoriti jer kod kuće gotovo pa nitko nema takav vjetar u leđa kao njegova momčad.

Možda i zbog svega toga nervozno je reagirao na sasvim normalno novinarsko pitanje. Plantak se naljutio da upit "je li pripremao utakmicu tako da obrani plus 23" kazavši da ne zna bili se smijao ili plakao na takvo pitanje. A onda je načinom na koji je govorio dao do znanja da je to upravo bilo tako jer je pričao o tome kako Cibona ima 40 puta veći proračun.

Ima li išta logičnije nego da se protiv toliko skuplje momčadi, bez obzira na njenu aktualnu krizu, brani prednost iz prve utakmice kad je već nerealno ići na pobjedu. U svom nastupu Plantak si je i pomalo skakao u usta.

- Onih plus 23 u Zadru za nas bilo je nerealno - najprije je rekao trener Borika a potom zaokrenuo u suprotnom smjeru.

- Kad smo dobili Cibonu bili smo seoska radna zadruga. Nitko to nije smatrao zaslugom naših igrača, nego slabostima Cibone. Niste nam priznali da smo to zaslužili.

Što god mislio Plantak, činjenica je da je Cibona spala na tako niske grane da joj o glavi radi i jedan mali, ali vrlo simpatičan, zadarski klub. U borbi za četvrto mjesto i doigravanje, vukovima još preostaje nadoknaditi onih "minus 4" protiv Splita koji trenutno ima pobjedu više (4-4).

Strijelci za Cibonu bili su Bogdanović (28), Zubčić (14), Radošević (13), Rozić (12), Krapić i Vragović (po 5) te Vrbanc (3). Kod gostiju prednjačio je Škifić (17), koji se probudio tek u nastavku, Ružić i Jurjević ubacili su po 12, Šarlija 10, a Petani 5. Svidio nam se 20-godišnji razigravač Pešut (9), no on je sa dva (od četiri) promašena bacanja u posljednjih dvadesetak sekundi bio i svojevrsni tragičar susreta.

Poredak nakon 8. kola: Cedevita 8-0, Zadar 6-2, Zagreb CO 6-2, Split 4-4, Borik 3-5, Alkar 2-6, Zabok 0-8.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Mamlaz
02:58 24.04.2011.

Nema veze! Sve se vraća sve se plaća... ako su ikad pomislili da su bolji i od ovakve Cibone sad nek začepe gubicu. Dovoljno se lajalo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije