Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najbolji strijelac

Bogdanović: NBA sam odgodio zbog Obradovića

'24.08.2012.,Osijek - Dvorana Gradski vrt.Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo u kosarci  2013. godine u Sloveniji.Hrvatska - Madjarska,Bojan Bogdanovic Photo:Marko Mrkonjic/PIXSELL'
'Marko Mrkonjic/PIXSELL'
20.08.2013.
u 08:42

Konkurencija? Nije me bilo strah da neću igrati u NBA, izborio bih se, kaže Bojan

Emisari Brooklyn Netsa vjerojatno će biti na svakoj utakmici hrvatske reprezentacije na EP-u jer će pratiti svog budućeg šutera Bojana Bogdanovića. No, svog prvog strijelca sigurno će pratiti i ljudi iz Fenerbahçea koji upravo na krilima hrvatskog krila i trenerskog umijeća Željka Obradovića žele poletjeti do samog euroligaškog vrha.

Da je barem četvrtfinale

Bojan je bio prvi strijelac TOP 16 Eurolige. Zanima li ga takav laskavi naslov i na EP-u?

– Budemo li igrali kao moj Fenerbahçe prošle sezone, a da ja budem prvi strijelac, onda me to ne zanima. Bude li pak to proizvod naše dobre igre, naravno da bi mi takav naslov laskao – kazao je Bogdanović.

Koliko optimistični možemo biti?

– Ne znam. Svake godine najavljujemo borbu za medalje i potajno se nadamo da bismo konačno mogli nešto napraviti. Barem da uđemo u četvrtfinale. Cilj nam je izboriti nastup na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, a za to bismo trebali biti najmanje šesti.

U svim pripremnim utakmicama Bojan je igrao najviše.

– Dosta je ozlijeđenih u vanjskoj liniji pa se moramo krpati. Doduše, paše mi da igram što više jer dobar šut je i stvar kondicije. Treba mi i nekoliko dobrih šuterskih treninga da \"namjestim\" ruku. Zasad ne pogađam otvorene šuteve, no najvažnije je da pogađam na Eurobasketu.

Godilo mu je što ih je izbornik u Dubrovniku nagradio produljenim izlaskom i kupanjem.

– Cijelo popodne bio sam na moru, na gliseru Andrićeva prijatelja, i baš sam uživao. Nakon dva dana odmora koje je planirao provesti kod svojih u Mostaru, Bojan u četvrtak s reprezentacijom putuje na turnir u Istanbul, a ondje je njegov drugi dom jer je već dvije godine član Fenerbahçea.

– Do sada sam bio blizu dvorane, no mislim da ću se sada preseliti bliže moru. Na ovoj azijskoj strani nije tako velika prometna gužva pa si mogu priuštiti da se udaljim od dvorane 10-15 minuta.

Borba za sve naslove

Kako je riješio dvojbu NBA liga u dresu Brooklyn Netsa ili Fenerbahçe?

– Premda su postojali neki problemi s odštetom, da Željko Obradović nije došao za trenera ja bih i unatoč tome vjerojatno otišao u NBA. Ovako sam ostao u momčadi koja će se boriti za sve naslove.

Da je otišao, u konkurenciji Paula Piercea, Joea Johnsona i bivšeg cibosa Alana Andersona vjerojatno bi mu minutaža bila neizvjesna?

- Nije to ono što je presudilo, nisam se bojao konkurencije, vjerujem da bih se za nešto izborio. No, privlačniji mi je bio izazov s ove strane, igrati u momčadi najtrofejnijeg europskog klupskog trenera.

Na pripreme je došao u jako dobrom stanju.

– Najviše sam igrao nogomet i tenis, sportove koje nemam priliku igrati tijekom košarkaške sezone, i tako sam održavao formu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije