Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK BAD BOYA NA POSTOLJE

Bode Miller do novca lakše nego u Vegasu

Ivica Kostelić
AFP
15.01.2010.
u 12:18

Šesto mjesto u trećoj superkombinaciji Svjetskoga kupa ove sezone zauzeo je hrvatski skijaš Ivica Kostelić. U Wengenu je nakon spusta i slaloma osvojio novih 40 bodova.


Niz opasni i strmi Lauberhorn, najbržu spustašku stazu sezone koja i gledateljima oduzima dah, Ivica se spuštao oprezno i pametno. Nije napadao postolje, no i novih 40 bodova je slatko.

- Na kraju, nije to bilo ni tako loše, no nikako nisam zadovoljan kako sam vozio spust. Previše sam imao zaostatka, skoro tri sekunde, a slalom je bio kratak i to više nisam mogao nadokanditi - kazao je Ivica Kostelić.

Natko Zrnčić-Dim u gornjem dijelu spusta pokazao zašto je u vrhu kombinatoraca, ali pred samim ciljem ostao je bez snage. Ante Kostelić Gips za njega tvrdi da ima sreće, da ga ozlijede neće. I ima pravo, Natko se sjajno izbukao.

- Nije izgledalo lijepo, želio sam što prije doći do cilja, skije su se preprečile i povuklo me na stranu. Srećom, uspio sam se zaustaviti prije ograde - dodao je Natko.

Umjesto dolaska u Zagreb, Bode Miller ja odlučio kockati u Las Vegasu, no nakon tjedan dana ipak se vratio na snijeg. Moguće je da je skijaškom “bad boyu” ponestalo “kredita” pa je bio prisiljen ponovo navući pancerice. Kako bilo, nakon skoro dvije godine osvojio je prvo mjesto i pospremio 100 tisuća švicaraca.

Iako se držeći za gležanj razmišljao spremiti skije zauvijek u šupu, mjesec dana prije početka OI najavio je kako želi nove medalje.

- Radio sam greške, mogao sam biti još barem sekundu brži. No, vozimo preko 150 km/h, tijelo pri kraju počinje popuštati, počinje nestajati daha. Slalom uopće nisam trenirao, pa se ne žalim - rekao je Bode Miller nakon 32. pobjede u karijeri.

Dečki se ujutro ponovo vraćaju na vrh Lauberhorna, za novac i slavu se od 12.30 sati bore u spustu.



Wengen, superkombinacija:

1. Bode Miller (SAD)

2. Carlo Janka (Švi) +0.37

3. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.42

4. Benjamin Raich (Aut) +0.71

5. Ted Ligety (SAD) +1.27

6. Ivica Kostelić (Hrv) +1.36

...

39. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +6.60

40. Ivan Ratkić (Hrv) +7.28

...

Svjetski kup, ukupni redoslijed:

1. Benjamin Raich (Aut) 689 bodova

2. Carlo Janka (Švi) 657

3. Aksel Lund Svindal (Nor) 486

4. Didier Cuche (Švi) 481

5. Michael Walchhofer (Aut) 399

...

14. Ivica Kostelić (Hrv) 267

...

39. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 105

...

135. Ivan Ratkić (Hrv) 1

...

Komentara 1

OB
-obrisani-
21:46 15.01.2010.

Nove pojedinosti o Ivici i Marici! Pardon, Janici! Kako je Ivica Kostelić, prvi puta letio avionom za Skopje, i tada osvojio prve velike FIS točke. 1997 godine. Jedinstvena fotka zadnjeg starta Janice, na Prvi April! Naćalsot, nije bila šala! Platak,, Prvi April 2006 i ZBOGOM Snjećne Kraljice! http://zpadjen.bloger.hr/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije