Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čileanci

Boban i Šuker u Beogradu: Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu

Šuker i Boban
Foto: Pixsell
1/10
19.10.2017.
u 12:46

– Da mogu, platio bih da mi se to opet dogodi – kazao je Šuker o naslovu svjetskog prvaka s mladom reprezentacijom Jugoslavije.

Sinoć je u Beogradu predstavljen dokumentarni film "Čileanci" srbijanskog sportskog novinara Grade Brankovića koji je posvećen sjajnoj generaciji mlade reprezentacije Jugoslavije koja je 1987. u Čileu postala svjetskim prvakom. Za nju su nastupali i hrvatski igrači Davor Šuker, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Igor Štimac, Dubravko Pavličić i Tomislav Piplica dok je izbornik bio Mirko Jozić.

A upravo su se Šuker, Boban i Jarni našli u društvu s ostalim tadašnjim suigračima Mijatovićem, Petrićem, Brnovićem... u beogradskom Opera & Theatre Madlenianumu.

Šuker i Boban
1/15

Nekadašnji svjetski prvaci prisjetili su se mnogih anegdota iz tog vremena, a Štimac i Boban u filmu su otkrili kako su zbog djevojaka ostali budni do pet ujutro.

Posebno emotivno bilo je prisjećanje na preminule članove momčadi Zorana Mijucića i Dubravka Pavličića. Izbornik Jozić u filmu je na spomen te dvojice zlatnih nogometaša bio u suzama, dok je Boban sjetnim glasom poručio:

– Želimo opet zaigrati nogomet s njima, u nekom boljem svijetu.

 

Davor Šuker izjavio je da je uspjeh u Čileu ostavio veliki trag u karijerama svih koji su sudjelovali.

– Da mogu, platio bih da mi se to opet dogodi. Mi smo svi sanjali i trebao se napraviti ugođaj da to dožive i današnja djeca. S Mijatovićem sam se odmah dogovorio da se pomogne svima, tko koliko može – rekao je predsjednik HNS-a, piše Blic.

I Boban se rado sjeća velikog uspjeha.

– Ponosan sam na svoje prijatelje Čileance i na to što smo ostali prijatelji i postali ljudi. Kako je lijepo osjetiti emociju i biti tu – kazao je.

A Robert Jarni sada je u poziciji u kojoj je bio Mirko Jozić 1987. godine jer predvodi mladu hrvatsku U-19 reprezentaciju.

– Razlike su jako velike između sadašnjeg vremena i prije tri desetljeća. Kada sam odlazio od kuće u Split, morao sam se boriti da nešto imam. A djeca danas sve imaju na dlanu, nisu gladna. Oni se trebaju što više baviti sportom. A film šalje jako lijepu poruku – rekao je Jarni.

Šuker i Boban
1/8

Komentara 89

Avatar Dr Evil
Dr Evil
14:18 19.10.2017.

Znam da ustašoidi neće vjerovati ali za 80% ljudi bilo je lijepo živjeti u Jugoslaviji...naravno da nam je drago da smo u RH ali lagali bi kad bi rekli da nam je u Jugi bilo loše, dapače.

DU
Deleted user
15:00 19.10.2017.

Haha..suker bi platio,mos mislit

KE
kentie
13:33 19.10.2017.

a što jugoviće puca nostalgija....majke ti mile i premile...ajmo ovak: očevidnik sam tih dogajanja iz tih vremena...u polufinalu proti carrioca, ki to je zabil gajbu: Rvat Robi Prosinečki iz slobodnjaka; pobjeda 1:0..u finalu proti DDR-a, ki to je zabil pobjedničkii gol iz raspucavanja penalima? pobjeda i titula svjetskih prvaka, ha društvo...i jopet, Rvat Zvonimir Boban, jel te da...a ki to je bio coach te repke? Mirko Jozić i jopet, Rvat...lipo su Servi u svojoj seriji "Montevideo bog te video" priznali, da su u repki na tom prvom svjetskom igrali Rvati, bili bi svjetski prvaci...ali nisu jer su bojkotirali repku za Montevideo zbog toga što je Nogometni savez iz Zagreba prebačen u Beograd 1929...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije