Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dijamantna liga u Šangaju

Blanka za uvod preko 1,94 metra, Sandra bez prave konkurencije

Sandra Perković (1)
Igor Kralj/Pixsell
15.05.2011.
u 18:27

Cijelo natjecanje osjećala sam vrtoglavicu zbog vremenske razlike, ali na kraju se zadovoljna vraćam kući – rekla je Blanka Vlašić

Blanka Vlašić i Sandra Perković sjajno su krenule u novoj sezoni. Na mitingu Dijamantne lige u Šangaju aktualne europske prvakinje osvojile su prva mjesta u visu, odnosno bacanju diska.

Osma u nizu

Blanka je nastavila niz ondje gdje je lani stala. Ovo joj je osma uzastopna pobjeda na mitinzima Dijamantne lige. Pobijedila je s preskočena 1,94 metara. Blanka je propustila prve dvije visine (1,75 i 1,80), a onda je bez problema, iz prve, preskakala sljedeće tri (1,85, 1,90 i 1,94 m). Jedina je preskočila preko 1,94 pa je kao druga završila Uzbekistanka Nadežda Dušanova, dok je treća bila Ukrajinka Vita Stjopina. Obje su preskočile 1,90 metara.

– Jako sam zadovoljna svojim nastupom. Uzmem li u obzir umor te vrtoglavicu koju sam osjećala tijekom cijelog natjecanja zbog vremenske razlike, zadovoljna se vraćam kući. U ovakvim trenucima moje iskustvo dolazi do izražaja jer sam kontrolirala ritam i brzinu zaleta koji sada mogu izdržati – rekla je Blanka.

Sandra Perković odmah je u prvom hicu bacila disk 64,93 metra, što je bilo nedohvatljivo za konkurenciju. Zanimljivo je da su tri od šest hitaca (imala je dva prijestupa) bila dovoljno duga za prvo mjesto. Na kraju je pobijedila hicem iz četvrte serije – 65,58 metara.

– Prije natjecanja nisam znala gdje se točno nalazim, ali ovo pokazuje da se vraćam na stare staze. Pobjeda je tu, sada se treba okrenuti treningu – rekla je Sandra, kojoj je ovo ukupno treća pobjeda u ovom prestižnom natjecanju.

Leđa je više ne bole.

Leđa na mjestu

– Tu su, stoje na mjestu, sve je u redu, da kucnem u drvo. Neka tako i ostane. Ovi rezultati dobar su pokazatelj za ostatak sezone. Ako se po jutru dan poznaje, moglo bi biti svega – istaknula je Sandra.

Drugo mjesto osvojila je Kineskinja Yanfeng Li (62,73), dok je treća bila Australka Deni Samuels (61,98). Aktualna svjetska prvakinja Kubanka Yarelis Barrois završila je natjecanje s tri prijestupa.

Sljedeći nastup naše atletičarke imat će na mitingu Dijamantne lige u Rimu 26. svibnja.

Istrčana su i četiri najbolja rezultata sezone – na 1500 metara Kenijac Nixon Chepseba (3:31,42), na 3000 m zapreke Kenijac Kiproto Kiprup (8:02,28), na 110 m prepone Kinez Xiang Liu (13,07) i na 5000 metara Kenijka Vivian Cheruyot (14:31,92).

Komentara 1

JA
JackRussell
22:48 15.05.2011.

Pobjedila je s preskočenih 194cm ?!?!? I to je konkurencija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije