Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjajan u Evertonu

Blanka: Engleze će oduševiti značenje Nikolina imena! Joško: Odlično se uklopio

22.09.2017.
u 20:02

Nikola točno zna gdje mu je mjesto u klubu, poštuje starije, zna kakva je hijerarhija – istaknuo je otac Joško.

Nikola Vlašić odigrao je još jednu sjajnu utakmicu za Everton koji je u osmini finala Liga kupa pobijedio Sunderland s 3:0. Bez obzira na to što se nije upisao među strijelce, Nikola je dobio visoku ocjenu u engleskim medijima. Bolju ocjenu od njega dobio je samo dvostruki strijelac Calvert-Lewin.

– Nažalost, morao sam otputovati u Hrvatsku neposredno prije utakmice tako da nisam mogao uživo gledati Nikolin nastup. Bio sam s njim sve ovo vrijeme u Liverpoolu jer nije lako pohvatati sam sve konce. Trebalo je naći kuću gdje će živjeti, preuzeti službeni automobil i još niz drugih detalja – rekao je Joško, njegov otac.

Izvan svih očekivanja

Mnogi drugi igrači ne bi se tako brzo snašli u klubu kao što se snašao Nikola. Jer, ne treba zaboraviti da je došao kad je već sezona odavno počela, nije prošao pripreme s novim klubom, trebao se uklopiti u novi sustav igre, potpuno drugačiji od onoga što je igrao u Hajduku. A ima samo 19 godina.

– Oni koji jako dobro “poznaju” nogomet govorili su kako će se Nikola teško uklopiti, kako se neće snaći, da će dobivati minute na kapaljku. No Nikola iza sebe ima puno, puno iskustva, puno utakmica u nogama i pun je samopouzdanja. Na treninzima se nametnuo treneru i uvjerio suigrače da on može jako puno pomoći. I njegov trud i rad na treningu brzo su svi prepoznali, od igrača do trenera. I zato meni nije čudno što je Nikola bio starter već u drugoj utakmici, a tu nije ni mjesec dana. Nikola točno zna gdje mu je mjesto u klubu, poštuje starije, zna kakva je hijerarhija – istaknuo je Joško.

U gradu Beatlesa Nikola se odlično snašao, za sada je fokusiran samo na treninge i utakmice, a za turističko razgledavanje već će biti prilika.

– Kamp Evertona udaljen je od grada pola sata vožnje tako da se puno vremena gubi u dolasku i odlasku. Za sada je sve u najboljem redu i mogao sam ga mirne duše ostaviti samoga – zaključio je Joško.

Jako je bitno kako su Nikolu prihvatili navijači. A prihvatili su ga jako, jako dobro. Kada je izlazio iz igre u 81. minuti, prolomio se pljesak Goodison parkom.

“Odmah pokrećem fan klub Nikole Vlašića. Tko je sa mnom? Sjajan nogometaš”, piše na Twitteru Matt Jones, navijač Evertona.

Blanka je pratila na Twitteru

Nakon utakmice puno se navijača oglasilo na društvenim mrežama.

“Nikola je sjajan, nadam se da ćemo ga što više gledati u dresu Evertona”, napisao je jedan od navijača, dok je drugi dodao: “Vlašić je ostavio sjajan dojam. Jako precizan i ‘uredan’ na lopti, imao je nekoliko fantastičnih poteza u napadu. Čini se da je pred njim velika budućnost.”

Na Twitteru je utakmicu pratila i Nikolina sestra Blanka, jedna od najboljih visašica svih vremena, nekadašnja dvostruka svjetska prvakinja.

– Satima sam pokušavala naći prijenos na televiziji i nisam uspjela. Ima sto sportskih programa, ali nijedan nije prenosio Liga kup. Onda sam sjela za kompjuter i preko Twittera pratila utakmicu. Dopisivala sam se s ljudima iz Engleske koji su slušali prijenos na radiju – rekla je Blanka.

Brat se dobro snašao u Engleskoj...

– Da dobro, odlično. Baš sam ga pitala poslije prve utakmice, kada je debitirao – kakav je osjećaj kada čekaš na klupi za ulazak u igru. Rekao mi je da je bio uzbuđen, nije imao tremu, baš je bio pozitiva. I drago mi je da su navijači prepoznali tu njegovu pozitivu na travnjaku. Drago mi je da se tako brzo prilagodio s obzirom na to da ima samo 19 godina. Ma on vam je željan igre – istaknula je Blanka.

Navijači su ga prozvali Niko.

– Možda im treba objasniti što znači njegovo ime Nikola. U središtu Liverpoola ima jedna crkva posvećena svetom Nikoli. Eto, možda bi se oduševili kada bi znali značenje imena mog brata. Inače, jedva čekam doći malo u posjet bratu, mislim da će to biti krajem listopada – zaključila je Blanka.

Svi s velikim nestrpljenjem čekaju kada će Niko postići svoj prvi pogodak za Everton. Možda je prva prilika subotnje gostovanje Bournemoutha.

Komentara 2

DH
dalibor.hren
20:27 22.09.2017.

Blanka, jesi li mislila da će navijači biti oduševljeni imenom NIKOLA (koje je isto u cijelom svijetu) ili prijevodom prezimena???

AR
Artukovic
11:37 23.09.2017.

Hocu li ja jednom otvoriti portal VL a da u njemu nema clanak o jednom mladom ogranicenom igracu kojemu je ime trebalo biti Nikolaj pa su u obitelji smatrali da nije prigodno posto zivi u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije