Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOKEJ NA LEDU

Bjelorusiji će možda bit oduzeta organizacija Svjetskog prvenstva

Belarusian President Lukashenko meets International Ice Hockey Federation chief Fasel
NIKOLAI PETROV/Newscom/PIXSELL
15.01.2021.
u 21:49

- Nismo naivni da mislimo da će domaćinstvo svjetskog prvenstva u Minsku riješiti sve probleme u zemlji, ali to ne znači da ne možemo istražiti može li IIHF iskoristiti određeni stupanj utjecaja da pokrene pozitivne promjene u budućnosti zemlje - kazao je Fasel

Svjetsko prvenstvo elitne skupine u hokeju na ledu, koje bi se trebalo održati od 21. svibnja do 6. lipnja u Latviji i Bjelorusiji, možda se ipak neće održati u obje zemlje, javlja njemačka agencija dpa. 

Plan B predviđa organizaciju SP-a bez Bjelorusije, bilo samo u Latviji ili u novoj zemlji sudomaćinu.

Predsjednik Međunarodne hokejaške federacije (IIHF) Rene Fasel je prije nekoliko dana posjetio Bjelorusiju nakon čega je bio predmet mnogih kritika zbog sastanka s njezinim čelnikom Aleksandrom Lukašenkom.

. Jasno sam rekao da SP u Bjelorusiji neće biti moguće ako se stvari nastave u ovom ritmu - rekao je Fasel, napominjući kako IIHF neće tolerirati bilo kakvu zlouporabu sportskog natjecanja u političke svrhe, bez obzira na to hoće li biti vladine ili opozicijske.

Fasl je dodao kako velik problem predstavlja i loša epidemiološka situacija u toj zemlji.

- Nismo naivni da mislimo da će domaćinstvo svjetskog prvenstva u Minsku riješiti sve probleme u zemlji, ali to ne znači da ne možemo istražiti može li IIHF iskoristiti određeni stupanj utjecaja da pokrene pozitivne promjene u budućnosti zemlje - kazao je Fasel u razgovoru za IIHF.

Naglasio je kako je još uvijek prva opcija SP u Minsku i Rigi pod uvjetima navedenim u IIHF-u.

Međutim, u planu B postoje dvije mogućnosti koje se navodno razmatraju od jeseni. Umjesto u Minsku i Rigi, utakmice bi se mogle igrati samo u Latviji ili bi se mogao priključiti novi suorganizator, a za sada su interes pokazale Slovačka i Danska.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije