Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milijunaš na klupi

Bjelica po plaći dostigao Dalića, a ima gotovo 10 puta više od Oreščanina

28.04.2019.
u 11:10

- Kada bismo mi htjeli dovesti sve igrače koji žele doći u Dinamo, imali bismo ih više od 200. Dinamo je institucija, to je klub na koji se svi žele ugledati - kazao je Bjelica

U Maksimiru se u subotu već u devet sati točio skupocjeni šampanjac, klupskim prostorijama defilirale su nasmiješene mažoretkinje, a na objavu Bjeličina produljenja ugovora u press salon bili su pozvani svi Dinamovi igrači, članovi uprave, Krešimir Antolić i Amra Peternel, dok je neočekivano izostala predsjednica uprave Vlatka Peras.

Naravno, ovaj događaj nije mogao proći ni bez supruge predsjednika kluba Božice Barišić.

>>> Pogledajte izjavu Nenada Bjelice nakon potpisivanja novog ugovor

Dinamov trener Nenad Bjelica, kojega sada ugovor veže s plavima do 2021. godine, i službeno je prvi milijunaš na Dinamovoj klupi, prvi trener koji će godišnje inkasirati milijun eura neto, čime se po primanjima izjednačio s izbornikom hrvatske reprezentacije Zlatkom Dalićem.

Ta povišica zapravo je bila očekivana i logična, s obzirom na to da je Bjelica doista u Dinamu postavio neke nove standarde i stvorio od Dinama respektabilan europski klub.

Otkaz Zoranu Mamiću!

Za usporedbu, Dinamov trener zarađuje više od svojeg sunarodnjaka na klupi belgijskog Club Bruggea Ivana Leke, koji zarađuje 600.000 eura po sezoni, ali i gotovo deset puta više od trenera Hajduka Siniše Oreščanina, čija su primanja 120.000 eura godišnje. No, Dinamo i Hajduk odavno ne mogu stati u istu rečenicu ni u rezultatskom ni u financijskom smislu. Jedino na čemu Bjelica može pozavidjeti Oreščaninu je publika, ali ta Dinamova boljka nije od jučer.

Prema nepotvrđenim informacijama, najbolje plaćeni hrvatski trener, ali samo do jučer, bio je Zoran Mamić. No, nakon poraza 0:5 u polufinalu saudijskog kupa, dobio je otkaz na klupi Al Hilala iz Rijada, u kojem je zarađivao 6,5 milijuna eura godišnje.

Dakle, više je zarađivao čak i od Nike Kovača u Bayernu. 
No, vratimo se Nenadu Bjelici.

– Trener je imao ugovor na još godinu dana, a, kako svi veliki klubovi to rade, mi smo zbog naše vizije i strategije taj ugovor produljili na sljedeće dvije godine. Imamo velika očekivanja i nadam se da je upravo ovaj čin potvrda da ćemo u tome uspjeti – rekao je najdugovječniji Dinamov predsjednik Mirko Barišić i dodao:

– Klub je jako zadovoljan radom našeg trenera jer je razina kvalitete podignuta na zavidnu razinu. Nadam se još većem uspjehu, a čestitam Nenadu na svemu do sada postignutom. Htio bih pozdraviti poštovanu gospođu suprugu Nenada Bjelice i njegove sinove. Oni su danas trebali biti nazočni ovdje, ali bili su spriječeni. To ističem namjerno jer znam koliko ta obitelj skladno funkcionira i kolika mu je potpora. Nadam se da će im Dinamo omogućiti da ta obitelj i dalje skladno funkcionira.

Nenad Bjelica kurtoazno se nadovezao na predsjednika.

– Dogovorili smo produljenje ugovora na dvije godine, što mi je velika čast. Nadam se da ćemo svi uspjeti u budućnosti podignuti Dinamo na još veću razinu. Želimo se poboljšavati individualno i momčadski. Letvica nije nisko postavljena, ali mislim da imamo dovoljno kvalitete i znanja da u budućnosti budemo još bolji i da zajedno možemo doći do još većeg rezultata.

Zahvaljujem na velikom povjerenju, jako mi je drago zbog toga i vjerujem da ću svojim radom unaprijediti Dinamo – kazao je Bjelica, čije su riječi igrači pozdravili pljeskom.

Trener ih, naravno, u svojem izlaganju nije zaobišao.

– Moji su igrači najzaslužniji za ovo, oni me čine boljim trenerom. Naravno da trebaju imati dobrog vođu, to imaju u meni. Vjerujem da će ova kombinacija njih i mene i dalje funkcionirati i da ćemo zajedno biti još bolja momčad – dodao je trener.

Svi žele doći u Dinamo

Pojačanja? Hoće li u Maksimir stići neki novi igrači?

– Kada bismo mi htjeli dovesti sve igrače koji žele doći u Dinamo, imali bismo ih više od 200. Dinamo je institucija, to je klub na koji se svi žele ugledati, svi žele biti kao Dinamo, to znam jer sam bio trener u Poljskoj i Austriji, Dinamo je primjer klubovima. I zato mi, unatoč slabijoj ligi, ne trebamo strepiti hoće li netko doći k nama – zaključio je Nenad Bjelica.

Zanimljivo, nitko se u ovoj svečanoj zgodi nije dotaknuo najzaslužnijeg aktera ove predstave, čovjeka koji je Bjelicu i doveo u Dinamo, Zdravka Mamića. No, ne brinite se, nije ga se Dinamo (još) odrekao...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije