Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
osječanin u beču

Bjelica: Krenuo sam od treće lige, a sada sam spreman za LP

'France's Patrick Vieira leaves behind Croatia's Nenad Bjelica (l)Photo: Press Association/PIXSELL'
Press Association/PIXSELL
17.06.2013.
u 23:00

– Nisam trener koji trči za novcem. Od početka sam išao malim koracima, i uvijek prema naprijed, nikad prema natrag – kaže samouvjereno Bjelica.

Isplati se! Nenad Bjelica pet i pol godina mukotrpno je krčio put prema vrhu austrijskog nogometa i već u 41. godini dobio glavnu nagradu – klupu prvaka, bečke Austrije! Bečani su naslov osvojili nakon sedam godina čekanja i sada kreću prema Ligi prvaka.

– Obratili su mi se u subotu oko 14 sati, u 17.30 našli smo se na pola puta između Wolfsberga i Beča, u 20 smo se dogovorili. Klubovi su morali dogovoriti odštetu, jer sam ipak dužnik prema svome Wolfsbergeru, u kojemu sam radio od 2010. godine i imao ugovor – rekao je Bjelica prije službenoga predstavljanja.

Ne trčim za novcem

Trenersku karijeru počeo je 2007. u Kärntenu, sezonu 2009./2010. proveo je u Lustenauu, a zatim počeo strelovit uspon s malenim Wolfsbergerom; od treće do prve lige, u kojoj je bio senzacionalan peti.

– Nisam trener koji trči za novcem. Od početka sam išao malim koracima, i uvijek prema naprijed, nikad prema natrag. Ovo je kruna moga rada, nagrada za golemi uloženi trud i zaslužio sam je. Za ovo zasluge ima i Nogometna akademija HNS-a, na čijem je čelu Vatroslav Mihačić, u kojoj sam diplomirao. I kad me pitate za prvi cilj, to je Liga prvaka u kojoj bečka Austria nikada nije igrala. Imamo dva pretkola pred sobom i dovoljno smo jaki da to ostvarimo – dodaje samouvjereno Bjelica.

Nekada je bio lider Osijeka, gdje je i dandanas najveći ljubimac Kohorte. Prije 13 godina bio je Večernjakov laureat kao najbolji hrvatski nogometaš, također kao igrač Osijeka. Za hrvatsku reprezentaciju odigrao je devet utakmica (bez pogotka), bio je među Barićevim mučenicima na EP-u 2004. godine u Portugalu...

>> Niko Kovač odbio, Nenad Bjelica postao novi trener bečke Austrije

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije