Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'TOLIKA JE TO LJUBAV'

Bivši član UDBA-e: Pola Srbije navijalo je za Hajduk, moj stric iz Čačka također

Screenshot
11.01.2022.
u 17:52

"Jako mi je žao ovog dečka. Nama je Split posebno drag. Mi smo voljeli doći tamo jer nam je bio jedina veza s morem. Kada bi stigao tamo, onda si odlučio hoćeš li južno od Splita ili sjeverno. I uvijek je bilo: Ajmo ća u Split"

Bivši član UDBA-e Boža Spasić, gostovao je na TV Pinku u emisiji Novo jutro u kojoj je govorio o okolnostima nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beogradu. Spasić je bio prvi operativac brojnih akcija usmjerenih prema antidržavnim elementima u bivšoj Jugoslaviji osamdesetih godina, a sada je analizirao detalje, snimke na kojima se vidi Periš te druge činjenice o slučaju nestalog Splićanina. 

U jednom je trenutku komentirao upravo to što je Matej iz Splita i ima li to povezanosti s njegovim nestankom.

"Teren je prebačen u Hrvatsku, neka oni vide tko je bio tamo. Jako mi je žao ovog dečka. Nama je Split posebno drag. Mi smo voljeli doći tamo jer nam je bio jedina veza s morem. Kada bi stigao tamo, onda si odlučio hoćeš li južno od Splita ili sjeverno. I uvijek je bilo: Ajmo ća u Split. Pola Srbije navijalo je za Hajduk, ne znam znaju li to ovi mladi. Moj stric pokojni iz Čačka, isto je radio u UDBA-i. Rekao mi je da navija za Hajduk, tolika je to ljubav i poštovanje bilo prema Splitu. Ja sam često boravio tamo. Kasnije je bilo nekih problema, ali odnos prema Splićanima je uvijek bio u redu i tu nema problema", rekao je Spasić.

Kako je to izgledalo pogledajte u videu od 8:20:

Ključne riječi

Komentara 47

VI
viluk007
19:06 11.01.2022.

Boža tebi ne treba vjerovat. sve šta si rekao je u službi podjele Hrvata ali kao što vidiš među nama ima puno korisnih b..... pa ti vjeruj. Ja tebi i tvom udb leglu ne vjerujem ama baš ništa.

RA
radolizem
18:16 11.01.2022.

Ne znam kakve veze imaju poslovi UDB-e s ovom potragom? Jedino ako Matej Periš nije bio neki tajni agent? Ovaj Spasić, ako je i dolazio u Split, nikada nije došao s poštenim namjerama i na dobrobit hrvatskih Splićana. Taj Spasić i njegovi drugovi, u Split su dolazili kako bi organizirali ubojstvo hrvatskih emigranata s područja Dalmacije.

DU
Deleted user
18:57 11.01.2022.

e sad više nemate splita, niste ga ni zaslužili!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije