Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U GETAFEU

Sammir: Bit ću najbolji igrač kluba i izboriti si mjesto kod Kovača

Sammir
Foto: UES/Pixsell
05.02.2014.
u 10:10

– Imao sam dovoljno vremena razmisliti o svemu. Ovdje me zanima samo nogomet, dat ću sve od sebe da budem najbolji igrač Getafea – naglašava Sammir.

Nakon kratkog pljuska sunce se probilo u Getafeu, južnom predgrađu Madrida, a novi igrač Sammir (26) trčao je sam uz teren. Na svom prvom treningu gazio je po lokvama, a tu i tamo, kada bi stao, pozdravljali su ga budući suigrači.

Oni su vježbali s loptom, dok je Sammir lagano trčao.

– Osjećam se odlično, sretan sam – rekao je Večernjem listu izlazeći s pomoćnog terena.

Prvi autogram – gospođi

Izrazito pristojan, štoviše na trenutke sramežljiv, djelovao je poput dječaka koji je došao prvi dan u školu.

Večer prije stigao je iz Brazila preko Lisabona.

– Imao sam dovoljno vremena razmisliti o svemu. Ovdje me zanima samo nogomet, dat ću sve od sebe da budem najbolji igrač Getafea – naglašava.

Na putu u svlačionicu na portugalskom je kratko razgovarao s trojicom suigrača koji su odvraćali na španjolskom. Nije to bio dugačak razgovor, samo nekoliko rečenica uz osmijeh na licima. Još se nije stigao upoznati s njima.

– Ovo je za mene novi početak. Oduvijek mi je bio san igrati u Španjolskoj, najjačoj ligi na svijetu, a nadam se i pozivu izbornika Kovača. To su mi motivi.

U 12.30 pojavio se na službenom predstavljanju pred 15-ak novinara. Ubrzo je postalo jasno da će nositi broj 19, baš kao Modrić u Realu.

Luka mi je porukom zaželio dobrodošlicu u Madrid!.

Samo nekoliko igrača Dinama javilo mu se kada je objavio da dolazi u Getafe. Sa Zdravkom Mamićem još se nije stigao oprostiti, no to namjerava učiniti u petak čim se nakratko vrati u Zagreb.

– Zdravku hvala što me pustio ranije, hvala mu na svemu. Ponosan sam što sam bio igrač Dinama.

Ponovno u plavom dresu, istrčao je na teren stadiona Koloseum Alfonso Perez, kapaciteta 17.000 mjesta, a zatim pozirao s loptom pred novinarima. Jedna gospođa na tribini zamolila ga je za potpis, što je radio učinio. To mu je prvi autogram, no uvjeren je da će uskoro mnogi čuti za njega. Doduše ne već protiv Reala, kako se nagađalo.

“Uskoro u veći klub”

– Ne vjerujem da ću zaigrati na toj utakmici, no još ne znam. Nisam još stigao razgovarati s trenerom, još ne znam koja će mi biti uloga u ekipi. Sada mi je najvažnije fizički se dobro pripremiti te priviknuti na klub i grad – napominje.

Sammirov agent Slišković kaže: „Ugovor mu traje do ljeta 2017. godine, no uvjeren sam da će on otići puno prije u još veći klub, možda već nakon jedne sezone.”

Večer prije Slišković je razgovarao s predsjednikom i vlasnikom kluba Ángelom Sánchezom, inače građevinskim poduzetnikom.

– Riješili smo papirologiju i detalje, o nogometu baš i nismo stigli razgovarati – kaže Slišković.

Sammir će u Getafeu zarađivati oko milijun eura godišnje te će biti jedan od najbolje plaćenih igrača u klubu. Getafe se trenutačno nalazi na 12. mjestu, ali u „slobodnom padu“, odnosno već sedam utakmica zaredom nije pobijedio.

– O Getafeu ne znam puno. Ja ću dati sve od sebe pa što bude. Najbolje se osjećam iza napadača i nadam se da ću što prije zaigrati ondje – rekao je Sammir.

Pozdravio se pa u pratnji menadžera krenuo prema automobilu, a zatim na ručak. Oblaci su se ponovno nadvili nad Getafe, počelo je kišiti, no misli hrvatskog Brazilca bile su negdje daleko...

– Sve ću reći na terenu – zaključio je.

Nismo morali pregovarati s Dinamom, sve je riješio igrač

– Sammir je polivalentan igrač, napadački orijentiran i ima karakteristike za španjolsku ligu. Tehnički je jako zanimljiv – istaknuo je sportski direktor Getafea Toni Muñoz i dodao:

– Više se klubova zanimalo za njega, a mi ga pratimo već neko vrijeme, dobro znamo što sve može.

Sammirov agent Slišković kaže da se Getafe još ranije interesirao, no da nije mogao, ili htio, platiti odštetu koju je tražio Mamić. Direktor Muñoz pak kaže: „Mi s Dinamom nismo ništa morali dogovarati, sve je zaključio igrač.”

>> Sammir: Hvala Zdravku Mamiću što me pustio, to je lijepa gesta

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
11:34 05.02.2014.

Sretno ti bilo, sine! Znam samo da za tobom nitko neće plakati.

LI
Lisabon
12:03 05.02.2014.

Jako pametan komentar strsljen.Jako mu je bilo tesko u Dinamu,stalno su ga mucili ,nisu mu dali da igra,izrabljivali su ga,nisu mu nudili poboljsanja ugovora,stalno su ga kaznjavali za pijancevanja i izlaske i nisu mu omogucili da osvoji nijedan trofej niti su mu omogucili da igra evropske utakmice,a da ne govorimo o sikaniranju kad je trebao igrati u Ligi Prvaka.I na kraju ga nisu pustili prije isteka ugovora.a i trazili su ogromnu odstetu.Sve to su mu radili mucki razbojnici braca mamic.Jadan Sammir.

Avatar dum-spiro-spero
dum-spiro-spero
12:24 05.02.2014.

odjebaus od reprezentacije molim. ajd da mu se nacrta na portugalskom pa da covjek konacno shvati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije