Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska s Danskom za odlazak na Euro (U-21)

Bišćan: Danska je u velikom uzletu, pripadaju u sam vrh europskog nogometa

Kvalifikacijska utakmica za Europsko prvenstvo U-21, Hrvatska - Finska
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
22.06.2022.
u 17:55

U ždrijebu nije bilo nositelja i sve su reprezentacije izvlačene iz iste posude. Hrvatskoj su prijetili Češka, Island, Izrael, Irska, Slovačka i Ukrajina, no ždrijeb joj je donio jednog od najtežih suparnika.

Hrvatska mlada nogometna reprezentacija (U-21) u dodatnim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2023. igrat će s Danskom. Euro se održava u Rumunjskoj i Gruziji, a reprezentacija Igora Bišćana mora igrati u dodatnim kvalifikacijama nakon što je u kvalifikacijskoj skupini bila druga, iza Norveške. Utakmice dodatnih kvalifikacija igrat će se između 19. i 27. rujna ove godine, a prvi meč Bišćanova momčad igrat će kod kuće.

U ždrijebu nije bilo nositelja i sve su reprezentacije izvlačene iz iste posude. Hrvatskoj su prijetili Češka, Island, Izrael, Irska, Slovačka i Ukrajina, no ždrijeb joj je donio jednog od najtežih suparnika.

- Dobili smo vrlo kvalitetnog protivnika u dodatnim kvalifikacijama, reprezentaciju koja se do zadnje utakmice borila za status najbolje drugoplasirane momčadi. Danski nogomet grabi velikim koracima naprijed, a danska A i U-21 reprezentacija pripadaju u sam vrh europskog nogometa, danski klubovi također. Čeka nas, dakle, vrlo zahtjevna zadaća. Ali, i Danska je, jednako tako, dobila vrlo teškog suparnika - ističe izbornik Igor Bišćan.

Nastup na Euru već su izborile Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Italija, Portugal, Nizozemska, Norveška, Španjolska, Švicarska kao najbolja drugoplasirana momčad u kvalifikacijama te Gruzija i Rumunjska kao domaćini. EP će se održati od 21. lipnja do 8. srpnja 2023.

>> Pogledajte i video: Razgovor s legendom danskog nogometa Peterom Schmeichelom

Komentara 1

LI
LizaLimenni
19:58 22.06.2022.

Unaprijed stvara alibi u medijima. To sto igra ziheraski kao mirko jozic u najgorim danima, to sto stavlja tatine sinove soldu i simica iako su panjevi u odnosu na konkurenciju, to sto najtalnetiranijeg igraca generacije biuka drzi na tribini vrijedno je otkaza. Najbolje bi bilo da dvije tekme playoffa odradi dalic pa da u hnsu u miru nadu novog izbornika. Gorana tomica naprimjer, on voli mlade igrace i igra napadački.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije