Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LITRA VINA

Bio u velikoj borbi za UFC naslov, razlog poraza? Borio sam se pijan, priznajem

INSTAGRAM/Paulo Costa (borrachinhaMMA)
02.03.2021.
u 12:09

- Bila je to moja pogreška i nije mi namjera svaljivati krivnju na druge. To je bila moja odluka. Bio sam budan 24 sata i jednostavno sam morao nekako zaspati. Nije išlo pa sam odlučio popiti malo vina, ali na kraju sam popio previše - priznao je Paulo Costa

Iako je uoči borbe za naslov u srednjoj kategoriji slovio za jedinog pravog izazivača koji može slomiti briljantnog prvaka Israela Adesanyu, Brazilac Paulo Costa uopće nije mogao parirati bivšem kickboksaču kad je došlo do njegove velike prilike. Naime, Adesanya je uništio Costu udarcima u noge te ga dovršio nokautom u drugoj rundi glavne borbe na UFC 253 priredbi u Abu Dhabiju 27. rujna prošle godine.

Bilo je to posve neobično jer se Costa činio kao fizički moćna ubojica koja bi mogla dominirati, a na kraju je ostao izdominiran. No, nakon Costinog objašnjenja na njegovom YouTube kanalu, sad nam je sve barem malo jasnije, iako je otkriće pomalo zapanjujuće.

- Moglo bi se reći da sam se borio pijan, a možda se samo radilo o mamurluku. Večer prije nisam mogao zaspati zbog grčeva u nogama. Morate znati da se ta borba po lokalnom vremenu odvila ujutro u 9 sati, a morali smo se ustati već u 5:00 kako bi sve uspjeli na vrijeme pripremiti. Da, UFC je tražio da već u 5:00 budemo na nogama, a ja nisam zaspao do 2:30 - započeo je Paulo Costa.

- Bila je to moja pogreška i nije mi namjera svaljivati krivnju na druge. To je bila moja odluka. Bio sam budan 24 sata i jednostavno sam morao nekako zaspati. Nije išlo pa sam odlučio popiti malo vina, ali na kraju sam popio previše. Cijela boca je otišla zbog mog pokušaja da se onesvijestim. Prvo sam krenuo s čašom, ali to nije upalio. Nije upalilo ni nakon dvije čaše, pa ni nakon pola boce. Na kraju sam cijelu bocu ispraznio - otvorio se Costa.

Čuli smo puno situacija u kojoj su borci imali ogromnu tremu pred borbu, situacija u kojima borci nisu uspjeli skinuti kilograme, pa i situacija u kojem su si borci pripomogli nedozvoljenim doping-sredstvima, ali ovakav primjer, da netko zbog alkohola uništi priliku karijere u najvećoj svjetskoj MMA organizaciji, još nismo uočili na visokoj razini.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije