Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRIATLON

Bermuda osvojila prvu zlatnu medalju ikad!

Triathlon - Women's Olympic Distance - Final
HANNAH MCKAY/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.07.2021.
u 09:52

Kako bermudsku olimpijsku reprezentaciju u Tokiju čine samo Duffy i veslač Dara Alizadeh, nesumnjivo će ova državica statistički biti među najuspješnijima, s obzirom na broj sportaša koje su poslali u Tokio.

Triatlonka Flora Duffy postala je prva sportašica u povijesti olimpijskih igara koja je pod zastavom Bermude osvojila naslov olimpijske pobjednice.

To je ukupno druga medalja u povijesti za ovu otočnu državu, britanski teritorij u sjevernom dijelu Atlantskog oceana, a prvu je osvojio boksač Clarance Hill 1976. u Montrealu, gdje je bio treći u teškoj kategoriji.

Kako bermudsku olimpijsku reprezentaciju u Tokiju čine samo Duffy i veslač Dara Alizadeh, nesumnjivo će ova državica statistički biti među najuspješnijima, s obzirom na broj sportaša koje su poslali u Tokio.

Tridesettrogodišnja Duffy je do najvećeg uspjeha u karijeri stigla u posljednjoj, trkačkoj dionici, nakon što je plivački dio (1500 m) završila na šestom mjestu, a nakon 40 km biciklističke dionice došla na treće mjesto. 

Već nakon 2,5 km trkačkog dijela Duffy je prešla u vodstvo koje je zadržala do kraja utrke.

Srebrnu medalju osvojila je Britanka Georgina Taylor-Brown sa zaostatkom od 1:14 minuta za pobjednicom, a treća je bila Amerikanka Katie Zaferes, koja je ciljem prošla 1:27 minuta nakon Duffy.

>> Pogledajte TOP 10 zanimljivosti s Olimpijskih igara

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije