Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ABA LIGA

Beograđani vodili, ali Zadar preokrenuo i nanio im treći uzastopni poraz

Zadar: 1. kolo AdmiralBet ABA lige, KK Zadar - SC Derby
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/4
18.10.2022.
u 11:35

Split nije uspio ponoviti isto protiv svog suparnika iz Beograda, FMP je bio bolji.

Košarkaši Zadra svladali su na domaćem parketu, u 3. kolu regionalne ABA lige, beogradsku Megu 96-90 (23-30, 23-19, 26-19, 24-22).

Gosti su bolje otvorili utakmicu te su u vodstvu proveli cijelo prvo poluvrijeme. No, na kraju se ključnim pokazao ulaz u treću četvrtinu. Zadrani su tada napravili seriju 13-2. Poveli su i s deset poena razlike nakon čega su prednost održavali sve do kraja.

Odličnu je utakmicu za Zadar odigrao Luka Božić koji je ubacio 33 poena, a tome je dodao 13 skokova i osam asistencija. Dario Drežnjak je ubacio 22 poena, a Juan Davis 12 uz pet skokova. U redovima gostiju najbolji je bio hrvatski košarkaš Danko Branković s 20 poena i šest skokova.

Zadar trenutačno ima omjer 2-1, a Megi je ovo bio treći poraz.

Košarkaši FMP-a pobijedili su na domaćem parketu, u Beogradu, Split s 90-73 (21-23, 25-16, 26-17, 18-17). 

30.09.2022., Split - 1. kolo HT premijer lige: KK Split - KK Cibona. Kresimir Ljubicic, Mate Kalajzic Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

FMP je time došao do treće pobjede i izjednačio se s Partizanom na vrhu ljestvice, dok je Split na samom dnu jer ima tri poraza iz tri utakmice. Inače, omjer 2-1 imaju Zadar, Budućnost, Igokea i Mornar, dok 2-0 imaju Cedevita Olimpija i Crvena zvezda.

Ogled FMP-a i Splita je bio relativno neizvjestan do druge polovice treće četvrtine. Tada se FMP odvojio te je prije posljednjih deset minuta poveo, za Splićane, s nedostižnih +16 (72-56).

Za domaći sastav Trent Frazier je ubacio 21 poen, a tome je dodao i 11 skokova. Dobro ga je pratio Beau Beech koji je ogled završio s 18 koševa uz šest skokova. Najbolji igrači kod Splita su bili Shannon Shorter s 21 poenom i 12 skokova, Josip Jukić je ubacio 19 uz pet skokova, a Dominik Mavra 16 uz šest skokova i četiri dodavanja.

Zadar - Mega 96-90

FMP Beograd - Split 90-73

Standings provided by Sofascore

>> Pogledajte: Uspjelo joj je nešto što nikome nije: Sandra Perković šesti je put prvakinja Europe

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije