Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVID CUP

Belgija svladala Hrvatsku (3-1): Bergs nadigrao Ajdukovića

Varaždin: Belgija pobjedila Hrvatsku u Davis Cup kvalifikacijama
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/5
04.02.2024.
u 18:21

Hrvatska će prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja u Davis Cupu ostati bez nastupa u grupnoj fazi završnog turnira. Hrvatski tenisači će u rujnu igrati meč kako bi se izborili za mjesto među reprezentacijama koje će 2025. ponovno imati priliku igrati kvalifikacijski susret za plasman na završni turnir Davis Cupa

Belgijski tenisač Zizou Bergs svladao je Duju Ajdukovića sa 6-1, 7-5 i tako donio treći, pobjednički bod svojoj reprezentaciji koja je s ukupnih 3-1 svladala Hrvatsku u kvalifikacijskom susretu za plasman u grupnu fazu završnice Davis Cupa održanom u Varaždinu. 

Za razliku od subotnjeg dvoboja, u kojem je sjajno ušao u meč te nizom od devet osvojenih gemova slomio otpor Jorisa de Loorea, Duje Ajduković u nedjelju nije uspio protiv zahtjevnijih suparnika ponoviti takvu igru. Dvaput je u prvom setu izgubio servis, pomagao suparniku prevelikim brojem neiznuđenih pogrešaka pa je u prvoj dionici meča ostao bez prilike.

GALERIJA Sinner osvojio svoj prvi Grand Slam! Talijan četvrti put zaredom pobijedio Medvedeva

Varaždin: Belgija pobjedila Hrvatsku u Davis Cup kvalifikacijama
1/13

U drugom setu je bio ravnopravniji suparnik, u drugom gemu je propustio dvije prilike za 'break' i konstantno radio pritisak. No, jedan loš gem na servisu i dvostruka pogreška na Bergsovu 'break' loptu udaljili su ga od mogućeg preokreta. Belgijac je pri vodstvu 5-4 imao servis za meč i dvije povezane meč-lopte (40-15). Na prvu je promašio, a na drugu je Ajduković potegnuo neobranjivu bekend paralelu. Uslijedila su još dva Bergsova promašaja za "eksploziju" oduševljenja na tribinama varaždinske Arene.

VEZANI ČLANCI:

Nesreća je kumovala tome da Ajduković u sljedećem gemu na 30-15 izgubio dva poena i ponovno bio suočen s 'break'-loptom. Bergs ga je napao, isprovocirao pogrešku i po drugi put došao do servisa za pobjedu. U drugom pokušaju nije ponovio pogrešku iz desetog gema te je nakon 95 minuta proslavio najznačajniju pobjedu u karijeri.

Tako će Hrvatska prvi put od uvođenja novog sustava natjecanja u Davis Cupu ostati bez nastupa u grupnoj fazi završnog turnira. Hrvatski tenisači će u rujnu igrati meč kako bi se izborili za mjesto među reprezentacijama koje će 2025. ponovno imati priliku igrati kvalifikacijski susret za plasman na završni turnir Davis Cupa. 

VIDEO Đoković poludio i opet urlao na Ivaniševića. Hrvatska legenda psovala je zbog njegovih kritika

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije