Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Barcelona slavila na krilima Messija, Rakitić odigrao čitavu utakmicu

Barcelona
Foto: Reuters
1/2
Autori: Hina, Vecernji list
19.08.2018.
u 00:06

Prvi gol postigao je Lionel Messi iz slobodnjaka kojega je sam izborio u 64. minuti, na 2:0 povosio jeCoutinho u 83., a Messi je konačni rezultat postavio u 90.

Nogometaši Barcelone pobjedom su krenuli u obranu naslova prvaka Španjolske. Katalonci su u prvom kolu Primere pred samo 50 tisuća gledatelja na Camp Nou svladali Alaves s 3-0.

Prvi gol postigao je Lionel Messi iz slobodnjaka kojega je sam izborio u 64. minuti, na 2:0 povisio je Coutinho u 83., a Messi je konačni rezultat postavio u 90. Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelonu.

Girona i Valladolid odigrali su bez golova, dok je Levante s 3-0 slavio kod Betisa.

Lazio - Napoli 1-2

U derbiju 1. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli je kao gost u Rimu svladao Lazio sa 2-1 (1-1).

Domaći su poveli golom Immobilea (25), malo prije odlaska na odmor poravnao je Milik (45+2) da bi tri boda gostima osigurao Insigne (59).

Milan Badelj igrao je za Lazio do 68. minute dok je Marko Rog ušao u igru za Napoli u 80. minuti.

Monaco - Lille 0-0

Nogometaši Monaca osvojili su samo bod na domaćem terenu odigravši 0-0 protiv Lillea, a Danijel Subašić nije bio ni u momčadi aktualnog francuskog doprvaka, dok je aktualni prvak PSG preokretom došao do pobjede 3-1 na gostovanju kod Guingampa, uz dva pogotka Kyliana Mbappea i jedan Neymara iz kaznenog udarca.

Mateo Pavlović je odigrao svih 90 minuta za Angers u gostujućem porazu od Rennesa za koji je pobjednički pogodak postigao Sarr u 82. minuti.

Vodeći PSG ima šest bodova iz dvije utakmice, baš kao drugoplasirani Dijon te trećeplasirani Reims.

Gol Milovića u pobjedi Oostendea

Hrvatski nogometaš Goran Milović bio je strijelac za Oostende koji je u susretu 4. kola belgijskog prvenstva kao gost svladao Kortrijk sa 2-1 (1-0).

Milović, kojemu je to drugi pogodak ove sezone, doveo je svoju momčad u vodstvo u 10. minuti.

Oostende je sada sedmi na ljestvici sa šest bodova, dok je Kortrijk 13. s jednim.

Na vrhu je Anderlecht s maksimalnih 12 bodova, drugi Club Brugge ima devet i utakmicu manje.

Pivariću 90 minuta u novoj pobjedi Dinama

Lijevi branič hrvatske nogometne reprezentacije Josip Pivarić odigrao je svih 90 minuta za Dinamo iz Kijeva koji je u susretu 5. kola ukrajinskog prvenstva na svom terenu svladao Oleksandriju sa 1-0 (1-0). 

Dinamo se ovom pobjedom bodovno izjednačio s Oleksandrijom, oba sastava imaju po 12 bodova, kao i Šahtar iz Donecka, ali kijevski sastav ima utakmicu manje. 

Gol Bistrovića u pobjedi CSKA

Hrvatski nogometaš Kristijan Bistrović bio je strijelac za CSKA iz Moskve u 3-0 (1-0) domaćoj pobjedi protiv Arsenala iz Tule u susretu 4. kola ruskog prvenstva.

Bistrović, koji je odigrao čitavu utakmicu za CSKA, postigao je pogodak za 2-0 u 77. minuti utakmice.

Nikola Vlašić, koji je nedavno stigao na posudbu u CSKA iz Evertona, igrao je za moskovski sastav do 79. minute.

Ovo je prva pobjeda CSKA u prvenstvu ove sezone kojom je skočio na šesto mjesto s pet bodova jednim više od devetog Arsenala.

Na vrhu su Orenburg i Zenit iz Sankt Peterburga sa po devet bodova iz tri odigrane utakmice.

Young Boys jedva prošao četvrtoligaša

Suparnik zagrebačkog Dinama u 4. pretkolu nogometne Lige prvaka, švicarski Young Boys u susretu je 1. kola nacionalnog Kupa tek nakon produžetka sa 3-2 (2-2, 1-0) svladao četvrtoligaša Biel.

Young Boys, koji je igrao u kombiniranom sastavu, poveo je golom Nsamea (44), no domaći su u nastavku stigli nadomak senzaciji preko Jelassija (63) i Natolija (86). No, u petoj minuti sudačke nadoknade Garcia (90+5) je uspio poravnati i odvesti utakmicu u produžetak da bi Hoarau (120) na samom isteku dodatnih 30 minuta odveo Young Boys u 2. kolo.

Dinamo i Young Boys će prvu utakmicu 4. pretkola Lige prvaka igrati u srijedu u Bernu, a uzvrat je 28. kolovoza u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 1

ČI
Čitalac
09:47 19.08.2018.

Messi izvodi magiju,asistira,zabija, kreira igru. Zato ga i volimo. GOAT.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije