Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA NOVOST

Raskol u jednoj od najjačih liga: Savez odlučio da se igra u Americi, igrači protiv!

Lionel Messi
Foto: Reuters/Pixsell
16.08.2018.
u 17:50

"Udruga španjolskih nogometaša strogo je protiv novonastalog ugovora između La Lige i kompanije Relevent, koji će neke službene utakmice prebaciti u SAD", piše na službenoj stranici Saveza.

Španjolska Primera ispisat će nove stranice u povijesti nogometa! Utakmice La Lige igrat će se van Europe, i to u Sjevernoj Americi!

Novostvorena organizacija, nazvana La Liga North America, kao svoj cilj ima širenje elitnog ranga španjolskog nogometa te općenito promicanje nogometne kulture van postojećih granica, piše Goal.

Primera je ugovor s organizacijom Relevent potpisala na 15 godina, a u ugovoru se kao stavka nalazi odigravanje kompetitivnih utakmica u SAD-u i Kanadi, no uz utakmice projekt će sadržavati i druge korisne promjene, poput gradnje brojnih nogometnih akademija te edukacija trenera i ekshibicijskih utakmica.

"Ovaj nevjerojatan zajednički pothvat veliki je korak u rastu popularnosti nogometa u Sjevernoj Americi", rekao je Stephen Ross, vlasnik, a ujedno i predsjednik Releventa.

"Ova jedinstvena veza stvorit će prilike za milijune sjevernoameričkih navijača da iskuse najstrastveniju i najveću razinu nogometa u svijetu", nadodao je Ross.

Oglasio se i predsjednik La Lige, Javier Tebas:

"Cilj nam je stvoriti što veći interes za nogometom diljem svijeta, a ovo će sigurno uvelike utjecati na popularnost prekrasne igre u SAD-u i Kanadi, Relevent je već punio stadione s International Champions Cupom te nam je zadovoljstvo s njima utjecati na rast popularnosti nogometa u Sjevernoj Americi."

Udruga španjolskih nogometaša međutim ne podržava ovaj povijesni projekt...

"Udruga španjolskih nogometaša strogo je protiv novonastalog ugovora između La Lige i kompanije Relevent, koji će neke službene utakmice prebaciti u SAD", piše na službenoj stranici Saveza.

"Kao i uvijek, liga nije razmišljala o mišljenjima igrača te je donijela odluku koja u korist ide samo onima na njenom vrhu, bez obzira na zdravstvene rizike koje ovo donosi igračima."

"S obzirom na to, predsjednik Saveza španjolskih nogometaša, David Aganzo, svoju žalbu učinio je javnom te ističe kako nogometaši nisu valuta koja se koristi u poslovanju kako bi donijela profit nekoj trećoj osobi."

Komentara 2

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
08:17 17.08.2018.

Kako bi rekla jedna nadaleko poznata pjesma iz Zagorja: "Jer nič mu ne diši kak mu dišiju penezi..."

SL
shooshko.luka
22:12 16.08.2018.

za te place sutite i igrajte

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije