Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POHVALE

Banović: I ja profitiram od Freiburgove mladosti

Ivica Banović
Reuters
05.10.2009.
u 09:46

Intervju za službenu internetsku stranicu njemačkog bundesligaša dao je 29-godišnji hrvatski veznjak Freiburga Ivica Banović.

Pričinjava li više zadovoljstva gostujuća ili domaća pobjeda?

- (Smijeh) Nije važno, tri boda su tri boda, a to je jedino što se broji.

Sjajne igre ove sezone zacementirale su vas u početnih jedanaest momčadi.

- Istina je, u dobroj sam formi i svjestan sam toga, zbog čega se osjećam sretno.

Prošla sezona vam zbog ozljeda i nije bila optimalna.

- Točno, međutim njezin kraj nije bio loš. Kada sam postigao ključne pogotke Mainzu i Ingolstadtu, kao da sam se ponovno pronašao. Od tada nisam propustio niti jedan trening, a bilo je to prije šest ili sedam mjeseci. Spremnost koju sada osjećam ne pamtim.

Vi i ostatak momčadi to možete zahvaliti treneru Robinu Duttu.

- Njemu, ali i kondicijskom treneru Simonu Ickertu, koji svakom igraču nešto donosi. Uvjeren sam da smo, što se spremnosti tiče, u samom vrhu Bundeslige. A, to je temelj svakom postignuću.

Sa 128 bundesligaških utakmica u nogama najiskusniji ste igrač u momčadi. Savjetujete li mlađe suigrače?

- Prvo bih želio naglasiti da je svaka utakmica za igrače poput Johannesa Fluma, Ekeu Uzomu ili Juliana Schustera njima veliko iskustvo. Naravno da su skloni pogreškama, ali one se događaju i iskusnijim nogometašima. Naši su mladići karakterni i vole raditi.

Što za vas predstavlja igranje u tako mladoj momčadi?

- U prijašnjim klubovima u kojima sam igrao mladi igrači nisu bili tako međusobno povezani kao u Freiburgu. Mogu ih podići, ali isto oni mogu učiniti i u mojem slučaju. Kada jače pritisnu i ja moram dodati gas kako bi ih mogao pratiti. Od toga svi profitiramo - zaključio je Banović.

Goal.com: Banović je otkriće Bundeslige

Po drugi puta ove sezone hrvatski veznjak Freiburga, Ivica Banović (29) pronašao je svoje mjesto u idealnoj momčadi kola Bundeslige, u izboru nogometnog portala Goal.com.

Koliko je dobar bio najbolje se može vidjeti po tome da je jedini nogometaš Freiburga kojem je to pošlo za rukom, i to unatoč činjenici da je njegova momčad doživjela uvjerljiv 5-2 poraz na gostovanju kod Hannovera u osmom kolu njemačkog prvenstva.

Banović je na toj utakmici bio strijelac za smanjenje vodstva na 2-1 u 35. minuti, a njegov izbor u idealnih 11. kola Goal.com objašnjava riječima:

- Njegova je momčad poražena, no Banović je bio sjajan. Postigao je pogodak i cijelo vrijeme razigravao suigrače. Pretvara se u iznenađenje lige na poziciji razigravača u sezoni 2009./2010.

Idealna momčad šestog kola Bundeslige u izboru portala Goal.com (formacija 4-1-3-2):

Lehmann - Fritz, Bordon, Geromel, Mertesacker - Petit - Kroos, Banović, Marin - Ya Konan, Kiessling.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije