Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KARATE EP

Bankarka Šenjug opet probija led

Karate Šenjug (1)
Dražen Brajdić
05.05.2011.
u 22:16

Nakon 13-satnog puta autobusom, naši karataši i karatašice u Zurichu u petak kreću u lov na medalje na 46. europskom prvenstvu.

Kao i obično, od Hrvata na tatami prva izlazi katašica Mirna Šenjug. Trostruka europska prvakinja, vlasnica 10 europskih medalja, zaposlenica Varaždinske banke, po prvi put neće nastupati i ekipno što bi joj trebalo pogodovati u pojedinačnom nastupu u kojem ćemo gledati i našeg najboljeg kataša Ivana Ermenca.

Od hrvatskih aduta, među 23 hrvatska sudionika, danas nastupaju još i Ana Marija Čelan (preko 68 kg) i svjetska juniorska prvakinja Ivona Tubić (68 kg) za koju Čelan kaže da bi mogla biti iznenađenje prvenstva. U borilište će i Goran Lučin (75 kg) koji može pobijediti svakoga, ali i izgubiti neočekivano, pouzdani Miroslav Maričević (84 kg) i sve bolji teškaš Pero Vučić (preko 84 kg).

Naši najtrofejniji pojedinci Danil Domdjoni (60 kg) i Jelena Kovačević (55 kg) nastupaju u subotu, dok su ekipne borbe na rasporedu posljednjeg dana. U nedjelju će nam uzdanica biti ženska borbena vrsta (Čelan, Tubić, Martinović, A. Saleš), brončana s lanjskog Svjetskog prvenstva.

S posljednjeg Europskog prvenstva (Atena, 2010.) Hrvati su se vratili sa četiri medalje - Šenjug sa zlatom, Kovačević i Čelan sa srebrom, a Domdjoni s broncom - pa je za vjerovati da se niti ovaj put neće zaputiti kući bez kolajne. Uostalom, u Tallinu 2008. osvojena su dva zlata (Domdjoni i Šenjug), srebro i bronca, a godinu dana kasnije u Zagrebu tri zlata (Domdjoni, Volf, Kovačević) i tri bronce.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije