Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATIO SE U MATIČNI KLUB

Balić: Hrvatska s pravom puca na rukometni vrh. Želim dečkima da se vrate s medaljom

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
Foto: PIXSELL
1/4
03.04.2024.
u 16:44

"Svi trebamo raditi i ulagati kako bi klupski rukomet u Hrvatskoj značajno napredovao čime će se podići kvaliteta lige i naši klubovi postati konkurentniji u Europi", rekao je Ivano Balić o perskektivama razvoja hrvatskog klupskog rukometa

Legendarni hrvatski rukometaš i igrač koji će ostati zapamćen kao jedan od najvećih svih vremena, Ivano Balić (45) vratio se u svoj matični rukometni klub Split. Odluka je obavljena početkom ove godine, a bivši hrvatski rukometni reprezentativac je pristao biti član stručnoga stožera kojem je zadaća klub vratiti na nekadašnju razinu.

"Klub se našao u financijskim problemima prije desetak godina, a stablizirala ih je aktualna uprava. U eri Brodomerkura grad je disao za sport, postojao je sustav koji je generirao veliki broj mladih igrača koji su uz iskusne i kvalitetne igrače sa strane činili okosnicu sastava koji se ravnopravno borio sa Zagrebom, Metkovićem, Medveščakom, Zametom, koji su većinom bili nositelji kvalitete. Vrijeme se promijenilo, djeca više nisu na ulici, otvoreni tereni su prazni, zanemaren je odgoj djece kroz sport što negativno utječe i na njihovo zdravlje", rekao je Balić.

VIDEO Rukometaši očarali svijet: Jedan podatak otkriva težinu španjolskog poraza

Balić je nakon igračke karijere nastavio biti aktivan u hrvatskom rukometu. Bio je koordinator Hrvatskog rukometnog saveza za muški rukomet. Potom jer radio kao pomoćnik Hrvoja Horvata u hrvatskoj reprezentaciji. Nakon što je aktualni hrvatski izbornik Dagur Sigurdosson otišao iz reprezentacije Japana, jedan od kandidata za njegovu zamjenu bio je upravo Balić. Ipak, izbornik je naposlijetku postao Antionio Ortega.

"Interes Japanaca nikada nije prestao, ali u RK Split se nisam vratio da odem i bilo kakav drugi angažman neće ugroziti dogovor s upravom kluba koji ide u smjeru strateškog pozicioniranja i ulaganja u naš klub", kazao je Balić.

VEZANI ČLANCI:

"Hrvatski rukomet je i dalje u svjetskom vrhu bez obzira na ishod u Parizu, spadamo u red nacija koje s pravom pucaju na vrh. Bit ću veliki navijač i nadam se da će se momci vratiti s medaljom, želim im da dožive uspjeh iz 1996. i 2004., osjećaj s kojim se u svijetu sporta ništa ne može usporediti", rekao je bivši rukometaš pa prokomentirao stanje hrvatskog klupskog rukometa:

"Svi trebamo raditi i ulagati kako bi klupski rukomet u Hrvatskoj značajno napredovao čime će se podići kvaliteta lige i naši klubovi postati konkurentniji u Europi. Ne treba izmišljati 'oplu vodu', osim u klubove u Zagrebu i okolici, potrebna su ulaganja u dokazane rukometne bazene u Istri i Primorju, Slavoniji i Dalmaciji te Hercegovini od kuda dolazi velik broj reprezentativaca."

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Malmo: Susret Danske i Hrvatske na Svjetskom rukometnom prvenstvu
1/11

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije