Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europski rukometni kup

Bajku iz Sesveta prekinula je norveška momčad

Zagreb: Sesvete i Naerbo odigrali prvu utakmicu četvrtfinala EHF Europskog kupa
Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL
1/7
20.03.2023.
u 07:30

- Nema nikakve dvojbe, Norvežani su jednostavno bili bolji. Probao sam rotirati, mijenjati igrače ali ništa nam nije polazilo za rukom. Imali smo i dosta nesreće kod nekih šuteva. Jednostavno nismo uspjeli pronaći pravi ritam - rekao je Sílvio Ivandija, trener Sesvećana.

Rukometaši Sesveta upisali su prvi poraz u Europskom kupu. Nakon šest pobjeda niz je zaustavio norveški Naerbo koji je u prvoj utakmici četvrtfinala pobijedio u Jelkovcu sa 26:20. Sesvečani će teško nadoknaditi ovaj minus u gostima tako da je njihova lijepa europska priča izgleda završila.

Precizni Dumenčić

- Nema nikakve dvojbe, Norvežani su jednostavno bili bolji. Probao sam rotirati, mijenjati igrače ali ništa nam nije polazilo za rukom. Imali smo i dosta nesreće kod nekih šuteva. Jednostavno nismo uspjeli pronaći pravi ritam - rekao je Sílvio Ivandija, trener Sesvećana.

Domaćin se koliko-toliko držao u prvom poluvremenu. Imali su vodstvo 6:4 i napad za plus tri i tu je nekako sve krenulo nizbrdo. Gosti su napravili mini seriju i na poluvremena su otišli s plus jedan. Odvajanje se dogodilo nakon desetak minuta nastavka kada je popustila domaća obrana, a Naerland je počeo braniti neke teške šuteve.

- Svi smo mislili da će braniti Danac Christensen, a on je bio na klupi. No, i njihov drugi vratar je sjajan – dodao je Ivandija.

Imali su Sesvećani samo jednog raspoloženog igrača – najiskusnijeg, Ivana Dumenčića koji je sedam puta bio precizan sa sedam metara, a još je dodao tri lijepa pogotka za okruglih deset.

- Šteta, mogli smo i morali izgubiti s manjom razlikom kako bi imali kakve takve izglede u uzvratu. Ovako, objektivno je plus sedam nemoguća misija – rekao je Dumenčić.

Gosti su u nastavku imali 70 posto realizacije. Ukupno su imali šest napada više od Sesveta. Uz Dumenčića idu sve pohvale i vrataru Filipu Periću koji je između ostalog obranio oba sedmerca gostima.

- Moram još jednom zahvaliti navijačima koji su opet ispunili tribine. Nadam se da će u europskim utakmica uživati i sljedeće godine. Da bi igrali u Europskom kupu moramo u domaćem prvenstvu biti treći što jeza sada više nego izgledno. Čak postoji mogućnost da budemo i drugi pa da igramo Europsku ligu. No, za taj pothvat morali bi pobijediti Nexe u Sesvetama s četiri pogotka razlike - rekao je Silvio Ivandija.

Česi su bili prilika

U ostalim utakmicama četvrtfinala norveški Runar pobijedio je u gostima češku Karvinu (34:31), Vojvodina je u Novom Sad bila bolja do Gorenja iz Velenja (31:30), dok je švedski Alingsas na svom parketu pobijedio Duklu iz Praga (39:33).

- Da, šteta što u četvrtfinalu nismo igrali protiv čeških ekipa. Tu bi imali priliku za proći u polufinale. Ovako, i da eliminiramo Naerbo u polufinalu bi opet igrali protiv Norvežana jer će Runar lako proći Karvinu – zaključio je Ivandija.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije