Naslovnica Sport Ostali sportovi

Bacanje kugle na zagrebačkim fontanama svjetska su sportska senzacija!

Na 5. Memorijal Ivana Ivančića stižu najbolji svjetski bacači kugle
28. kolovoza 2019. u 09:07 1592 prikaza
Memorijal Ivana Ivančića
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/5

Natjecanje koje se sada već tradicionalno održava dan prije najstarijeg sportskog natjecanja u Hrvatskoj, međunarodnog atletskog mitinga "Hanžekovićev memorijal", steklo je gotovo kultni status među bacačima kugle diljem svijeta. Zagrepčani će i ove godine na atraktivnom bacalištu u srcu grada, pokraj zagrebačkih fontana, u ponedjeljak 2. rujna ponovo gledati vrhunska ostvarenja najboljih kuglaša svijeta. 

Memorijal Ivana Ivančića | Autor : Promo Foto: Promo

Do sada su ovom natjecanju kuglu bacali svi olimpijski pobjednici te svjetski i europski prvaci, a i ove godine na Ivančićev memorijal stižu najbolji svjetski kuglaši koji su ove sezone srušili sve rekorde: čak sedmorica kuglaša ove godine bacila je preko 22 metra. Stoga gledatelji, za koje je ulaz besplatan, s pravom mogu očekivati da će svjedočiti vrhunskim sportskim rezultatima.

Zahvaljujući prestižu koje je ovo natjecanje steklo u svijetu sporta, svoj dolazak na fontane potvrdili su aktualni svjetski prvak Tom Walsh, olimpijski i svjetski doprvak Joe Kovacs, kao i sjajni Darrell Hill te Konrad Bukowiecki koji će biti velika motivacija domaćem natjecatelju Filipu Mihaljeviću.

Zahvaljujući potpori Grada Zagreba i gradonačelnika Milana Bandića koji je pravovremeno prepoznao potencijal promocije koju ovakve sportske priredbe omogućuju na svjetskoj razini, zbog atraktivnosti lokacije i specifične interakcije sporta i grada te najavljenih natjecatelja, snimku iz centra Zagreba prenosit će više od 85 zemalja diljem svijeta.

Memorijal Ivana Ivančića | Autor : Promo Foto: Promo

Pokojni trener brojnih hrvatskih olimpijaca na čelu sa Sandrom Perković, tako je dobio najbolje priznanje za svoj izniman doprinos u svijetu sporta.

5. Memorijal Ivana Ivančića biti će sportski spektakl u rangu finala Olimpijskih igara i svjetskih prvenstava, zato 2. rujna u 18.30 sati organizatori pozivaju građane da dođu na zagrebačke fontane i podrže nastup novog hrvatskog rekordera i olimpijca Filipa Mihaljevića.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?