Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Alta Badia, slalom

Austrijanci dominirali, Natko i Dalibor bez druge vožnje

Natko Zrnčić-Dim
AFP
21.12.2009.
u 11:30

Austrijski skijaši dominirali su u prvoj slalomskoj vožnji Svjetskog kupa koja se održala u talijanskom zimovalištu Alta Badiji.

Slalomsko "prvo poluvrijeme" bilo je zanimljivo, a takvim ga je učinio Ante Kostelić koji je osmislio stazu te je postavio dvije "banalne" zamke, ali su se na njih uhvatili mnogi skijaši. Dva puta vezana vrata trebalo je proći u širem luku, no neki su prebrzo i netočno obavljali ta dva dijela staze pa su ili ispadali ili gubili mnogo na vremenu.

Većina Austrijanaca nije se ulovila u klopku pa je tako Manfred Pranger ostvario najbolje vrijeme, a za vrat mu pušu Reinfried Herbst (22 stotinke zaostatka) i Benjamin Raich (27 stotinki zaostatka).

Antin slalom, pak, nisu uspjeli završiti ni neki od favorita. U pitanju su Mario Matt, Marcel Hirscher, Felix Neureuther...

Dva su hrvatska skijaša ostala daleko od plasmana u drugu vožnju. Natko Zrnčić-Dim je bio 43. sa 3.74 sekunde zaostatka za najboljim Prangerom, a Dalibor je Šamšal zauzeo 47. mjesto uz 4.65 sekunde sporije vremenom od najbržega.

Alta Badia, slalom (prva vožnja):
1. Manfred Pranger (Aut) 53.35
2. Reinfried Herbst (Aut) +0.22
3. Benjamin Raich (Aut)+0.27
4. Silvan Zurbriggen (Švi) +0.58
5. Michael Janyk (Kan) +0.86
...
43. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.74
...
47. Dalibor Šamšal (Hrv) +4.65

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije