Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA VIŠE KOLIKO ŽELE

ATP će igračima ograničiti odlaske u WC, Đoković poslužio kao loš primjer

Novak Đoković i Goran Ivanišević
Foto: Marko Dimić/PIXSELL
1/6
22.11.2021.
u 23:41

Kao primjeri ističu se oni Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je na US Openu i Cincinnatiju pravio jako duge toaletne pauze, kao i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, koji je iskoristio dvije takve stanke kada je na ovogodišnjem turniru Roland Garros zaostajao dva seta za suparnikom.

Udruga profesionalnih tenisača (ATP) sljedeće sezone namjerava ograničiti igračima stanke za odlazak u WC tijekom mečeva, javlja francuska novinska agencija AFP.

Ograničenja će se primjenjivati ​​i kvantitativno i vremenski. Prema novom propisu, igrači će moći napraviti pauzu za odlazak na WC samo jednom tijekom meča i to samo između dva seta. U WC-ima će moći provesti najviše tri minute, a dodatne dvije poslužit će za presvlačenje.

Razlog za takvu promjenu je značajno povećanje i produljenje stanki u toaletu u posljednje vrijeme, što mnogi vide kao kršenje sportskog duha, jer tenisači tu stanku koriste za kontakte s trenerom ili pronalaženje novih taktičkih rješenja, dodaje AFP.

Kao primjer ističe Grka Stefanosa Tsitsipasa, koji je na US Openu i Cincinnatiju pravio jako duge toaletne pauze, kao i prvog igrača svijeta Novaka Đokovića, koji je iskoristio dvije takve stanke kada je na ovogodišnjem turniru Roland Garros zaostajao dva seta za suparnikom.

Ključne riječi
ATP

Komentara 2

HR
hrvat123
06:34 23.11.2021.

vec su nam u svim djelatnostima ogranicili disanje a ocito sad ce nam ogranicit i sr... i dali to vrijedi i za politicare

HR
hrvat123
06:32 23.11.2021.

sta ce biti ako je u problemima i ako priroda trazi svoje a tenisac/tenisacica iskoristili svoje vrijeme za WC ? dali u tom slucaju mogu obavit kaj moraju na mrezi ili mozda pokraj linija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije