Naslovnica Sport Nogomet

Ademi ne smije igrati nigdje, pa ni u Kustošiji!

U Kustošiji trenira još jedan bivši plavi – Nikola Pokrivač
03. veljače 2016. u 08:36 17 komentara 9812 prikaza
Arijan Ademi
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Užarili su se jučer telefoni između Dinama, Hrvatskoga nogometnog saveza, nogometnog kluba Kustošije... Naime, pojavila se informacija da igrač Dinama Arijan Ademi ne smije igrati ni za četvrtoligaša Kustošiju.

Veliki gaf Dinama

Ademija je Uefa kaznila s četiri godine suspenzije zbog pozitivnog dopinškog testa. Dok traži pravdu na Sportskom sudu i nada se barem smanjenju kazne, Dinamo je svojeg kapetana odlučio poslati u Kustošiju. Prema nekim tvrdnjama, Ademi nije smio igrati u natjecanjima koja su pod ingerencijom Hrvatskoga nogometnog saveza, dakle mogao je u četvrtu ili još koju nižu ligu.

– Ideja je da ode igrati u četvrtu ligu, da ostane u natjecateljskom ritmu. Vjerojatno će otići igrati u Kustošiju. Mi smo predali sve dokumente, sada više ništa ne ovisi o nama – kazao je trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić uoči puta plavih na pripreme u Španjolsku.

I Ademi je brzo otišao u taj klub, odmah je odjenuo trenirku i počeo trenirati. Svi su mediji pohitali vidjeti kapetana plavih u dresu četvrtoligaša, pisale su se reportaže, a sad navodno Ademi ne smije igrati ni za Kustošiju, ni za bilo koji klub bilo kojeg ranga natjecanja.

– Načuo sam nešto, ali nemam pouzdanu informaciju. Nije mi jasno kako bi nam Dinamo poslao igrača ako ne smije igrati – čudio se predsjednik Kustošije Vlado Babić i krenuo u provjeravanje informacije.

Ni sam Ademi jučer popodne nije znao što se događa, načuo je da nešto nije u redu, ali nitko ga službeno nije izvijestio.

Valjda bi ZNS vidio

Glavni direktor Dinama Tomislav Svetina zapravo je potvrdio da Ademi ne bi smio igrati nigdje.

– U odluci Uefe piše da se ne smije baviti nogometnom aktivnosti. Prije neki dan zatražili smo od Uefe dodatno objašnjenje, da vidimo smije li igrati u četvrtoj ligi – kazao nam je Svetina.

Zar nije rečeno da ne smije igrati profesionalno nogomet, ali da smije igrati u četvrtoj ligi?

– Ja to nikad nisam rekao – zaključio je Svetina razgovor.

Sve je to vrlo čudno, ako Ademi doista ne smije igrati, kako to dobar dio čelnika Dinama nije znao pa ga je poslao u Kustošiju. Ako direktor Svetina sada zna da se Ademi ne smije baviti nogometnom aktivnosti, zašto to nije rekao Zoranu Mamiću pa da ne šalju Ademija. Ovako su za nos povukli svog kapetana koji se ponadao da će bar tako održavati formu, ali i Kustošiju koja je to Ademiju željela omogućiti.

Razumijemo da se pogreške događaju, ova je i napravljena u najboljoj namjeri da se Ademiju omogući da se nastavi baviti nogometom makar i amaterski, ali trebalo bi malo više koordinacije u klubu koji se dosad s pravom hvalio odličnom organizacijom.

Nadajmo se da Ademi ne bi prošao postupak registracije u Zagrebačkom nogometnom savezu, pa zaigrao i onda potpao pod mogućnost još većih sankcija Uefe. Bio bi to samo novi udarac dečku koji je ionako u teškoj situaciji.

Ovako će Kustošija očito ostati bez njegovih usluga, on s njom neće smjeti ni trenirati. No, možda uspije zadržati drugog bivšeg igrača plavih, Nikolu Pokrivača koji sada trenira s vodećom momčadi četvrte lige.

>>'Ademi je super dečko, skroman i jednostavan. Svi igrači Kustošije odmah su ga prihvatili'

>>Pogledajte kako je izgledao prvi trening Arijana Ademija u Kustošiji

Elipso

  • Deleted user:

    voli uefa "pravdu" na siromašnima trenirati. ademi je kažnjen rigorozno, gore nego najveći "bad boysi" svjetskog nogometa (maradona, canigga, di canio...)

  • Croman 95:

    Daj junaci ne lupaj svoje frustracije. Kako te nije sram.

  • feudalac:

    ...svašta "papir" trpi: "...Ovako će Kustošija očito ostati bez njegovih usluga, on s njom neće smjeti ni trenirati..." koje gluposti piše ovaj jelen, kaj ne smije ni hodati ispred stadiona?