Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI TRENING

'Ademi je super dečko, skroman i jednostavan. Svi igrači Kustošije odmah su ga prihvatili'

26.01.2016., Zagreb - Arijan Ademi trenira s NK Kustosija nakon sto je dobio zabranu igranja profesionalnog nogometa u razdoblju od cetri godine zbog dopinga.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
28.01.2016.
u 19:37

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj kvart odsad pratiti klub, može se očekivati da će Ademi biti i pravo marketinško pojačanje. I to besplatno, Kustošija ni Ademiju ni Dinamu ne mora dati ni lipu, plavi su tu bili izuzetno korektni i Ademiju ostavili ugovor bez obzira na Uefinu suspenziju

Dugo se nagađalo i kalkuliralo što će biti s igračkom karijerom Arijana Ademija nakon što je dobio kaznu od četiri godine neigranja zbog dopinga. Ademi pravdu, tvrdeći da je nevin, pokušava dokazati na sportskom sudu, ali igrač Dinama i Makedonije ne može igrati u natjecanjima koja su pod ingerencijom Hrvatskoga nogometnog saveza. Dakle, mogao je u neke egzotične zemlje, a to bi značio kraj ozbiljne karijere ili je mogao igrati amaterski nogomet.

Govorilo se da će u Kustošiju, vodeću momčad četvrte lige, a u utorak se to i realiziralo.

Nikad nije bio u Kustošiji

Kustošija je imala trening poslijepodne i u klub je prije treninga “banuo” Arijan Ademi.

– Malo me iznenadio, došao je ranije, malo bismo se pripremili – uz smiješak će predsjednik Kustošije Vlado Babić.

Iznenađenje je bilo ugodno, dobiti u svoje redove kapetana Dinama koji je prije samo nekoliko mjeseci srušio i veliki Arsenal velika je stvar za klub četvrte HNL.

– Odmah je odradio trening, dečko je super, skroman, jednostavan. Ne živi daleko od Kustošije, ali nije nikad prije bio na našim terenima. Imamo dobre uvjete, dobar glavni teren, nemamo doduše pravo pomoćno igralište, nego tri manja. I tu je puno djece, imamo dobru školu koja je jedno vrijeme bila odlična, pa onda upala u nekakvu rupu, sad je opet dobra pa su nam neka od te djece otišla u Dinamo, Lokomotivu... – kaže Babić.

Ima tu i djece poznatih bivših igrača, tu treniraju djeca Darija Šimića, Tome Šokote, Marka Viduke...

Kustošija je vodeća momčad četvrte lige, cilj je ulazak u treću ligu. Samo, to će biti problem, uđe li u taj viši nogometni razred, u tom slučaju prema propisima Ademi više neće moći igrati za njih.

– Znamo, ali naš je cilj ipak treća liga, neka se Arijan ne ljuti zbog toga, on će sigurno naći drugi angažman. Znate, još u prosincu izrazio sam želju, ako to bude odgovaralo Arijanu i Dinamu, da dođe k nama. Tada sam prvi put s Mamićima razgovarao o toj mogućnosti. I Zdravko mi je rekao, ako se to dogodi, dobit ćeš najkarakternijeg igrača, dobrog duha svlačionice. I tako se ponašao već prvi dan, doista divan dečko kojeg su i igrači odmah prihvatili – kazao je Vlado Babić.

Ademi će u četvrtoj ligi odskakati svojom kvalitetom, vjerojatno može igrati na bilo kojoj poziciji.

– Igrat će ono što njemu odgovara. Imamo mi dobru momčad, ne mora u napad. Mislim da u ovom trenutku imamo momčad koja bi bila peta u trećoj ligi, došao je u dobru momčad.

Ni lipe ih ne košta

Uostalom, Kustošija trenira gotovo profesionalno, sad u pripremama samo je jedan dan u tjednu slobodan, treneri će sigurno biti u kontaktu s trenerima Dinama, pa i oni kondicijski, kako bi Ari ostao u pravom stanju. A i Kustošija ima prave trenere, prvi je bivši igrač Dinama, Hajduka, Intera, Cibalije i Slavena Belupa – Renato Jurčec.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će ovaj kvart odsad pratiti klub, za očekivati je da će Ademi biti i pravo marketinško pojačanje. I to besplatno, Kustošija ni Ademiju ni Dinamu ne mora dati ni lipu, plavi su tu bili izuzetno korektni i Ademiju ostavili ugovor bez obzira na Uefinu suspenziju.

>> Pogledajte kako je izgledao prvi trening Arijana Ademija u Kustošiji

>> Ademi otvorio dušu: Bio sam u šoku, a sada je četvrta liga moja realnost

Komentara 5

HH
helgin@hogar
22:41 28.01.2016.

iskreno, ne vjerujem da se isao sam dopingirati, osim ako nije neka drogica u pitanju! mislim da bi mi klupski lijecnici bili na naknadi sa biroa

DU
Deleted user
15:25 29.01.2016.

Poslati u tu pustošiju Ćiru i Mamića. Tamo bi napravili čudo, jer bi za par sezona iz četvrte, prešli u treću makedonsku ligu.

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
08:00 29.01.2016.

Kustošija uz igrača tipa Arian Ademi i logističku potporu gazde, duše i srca hrvatske svetinje gospodina Zdravka Mamića može brzo postati veliki balkanski klub i uz Lokomotivu, Rijeku i Hajduk boriti se za drugo mjesto u HNL-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije