Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RASKID UGOVORA

Cedevita se zahvalila Mršiću, na radaru su Zdovc, Zula, Piksi...

Veljko Mršić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
09.06.2017.
u 07:41

Mršić će biti u stožeru sudionika NBA Ljetne lige (Minnesota), a do tada ćemo zacijelo znati koga će sportski direktor Matej Mamić i vodstvo kluba izabrati za novog trenera.

U vrhunskom sportu vrlo su rijetke dugotrajne ljubavi, pa je tako istekao i rok trajanja ‘romansi‘ između KK Cedevita i Veljka Mršića. Nakon što je najjačem hrvatskom klubu donio pet trofeja u nizu, Mršić i Cedevita dogovorili su se da će se miroljubivo razići jer su čelnici kluba bili zadovoljni postignutim rezultatima, ali ne i ukupnim dojmom.

A kada su u pitanju sporazumni raskidi ugovora, nema žuči ni s jedne strane, pa su takve i izjave. Upakirane u celofan.

- O Veljku sve najbolje. Klub je zadržao na onim visinama na kojima smo bili dok je bio pomoćnik Jasminu Repeši. Osvojio je po dva puta Hrvatski kup i prvenstvo, igrali smo finale ABA lige i TOP 16 Eurolige, no time smo nekako završili četverogodišnji ciklus i krećemo u rekonstrukciju momčadi, što će, po dogovoru s Veljkom, raditi novi trener - kazao je direktor Davor Užbinec.

Žuči nije bilo ni u Mršićevim riječima, tim više što se Cedevita i ovaj put ponijela gospodski. U financijskom smislu.

- Puno smo napravili zajedno i nema razloga za gorčinu. Uostalom, u ovom poslu uvijek dolazi do rastanaka i ako ste trener na te situacije morate biti spremni.

Mršić je dosad doživio četiri rastanka prije nego što je očekivao – u Splitu, Vareseu, Ciboni i sada u Cedeviti. Koji mu je najteže pao?

- Onaj u Ciboni, ponajprije zbog ružnog skandiranja Smogovaca. To je ipak klub u kojem sam odrastao, proveo u njemu cijelu mladost, i to nije bilo korektno. Uostalom, te sam sezone selekcijom napravio temelje Cibone koja će kasnije osvojiti ABA ligu. Šarića sam nagovorio da dođe, a Kuridžu izvukao iz anonimnosti.

S obzirom na to da uoči svake sezone u Cedeviti za cilj postave ulazak u Euroligu, što tom klubu treba da u tome i uspije?

- Kompleksno je to pitanje. Novac jest bitan faktor, ali ne i najvažniji. Treba napraviti dugoročni program, stati iza njega i biti strpljiv. Za klupsku košarku u Zagrebu bilo bi najbolje da se stvori jedan jaki klub. Zagreb nema ni ekonomski ni navijački potencijal za dva kluba, kao što je to slučaj s Partizanom i Zvezdom u Beogradu. Samo u slučaju ujedinjavanja snaga mogli bismo imati jedan klub za Top 8 Eurolige.

Što u sklopu tih visokih ambicija očekuje Mršićeva nasljednika? Koje prednosti, a koji problemi?

- Sada imam svoje brige, a za nasljednika znam jedino da će imati jako dobre uvjete za rad.

Baš kao i Cibonin trener Mulaomerović (Brooklyn), i Mršić će biti u stožeru sudionika NBA Ljetne lige (Minnesota), a do tada ćemo zacijelo znati koga će sportski direktor Matej Mamić i vodstvo kluba izabrati za novog trenera. Razgovarali su s Jurijem Zdovcom, Draženom Anzulovićem i Slobodanom Piksijem Subotićem, prije toga na Velesajmu su se zanimali i za Darija Gjergju (Oostende), a za Sašu Filipovskog ispostavilo se da želi ostati u Turskoj. 

Komentara 1

ZE
zeczec
12:44 09.06.2017.

odoše treneri koji nisu imali igru i koji su ubijali talente (repeša, mršić).vrijema je za trenera koji će od talenata da stvara igrače kad ih već dovode iz cijele regije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije