Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUSRET EUROLIGE

Ante Žižić predvodio Efes s 24 koša u pobjedi nad talijanskim Virtusom

Rijeka: Zagrijavanje prije početka kvalifikacijske utakmice za SP u košarci između Hrvatske i Finske
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
30.03.2023.
u 22:37

Maccabi je svladao igrače Emporio Armani Milana, dok je Barcelona tukla berlinsku ALBA-u.

Košarkaši aktualnog europskog prvaka Anadolu Efesa pobijedili su u susretu 32. kola Eurolige Virtus iz Bologne sa 86-67 uz sjajnu predstavu hrvatskog košarkaša Ante Žižića koji je zabio 24 koša i upisao šest skokova. Nakon izjednačene prve četvrtine (13-13), Efes je drugu i treću dionicu dobio sa 22 koša razlike (47-25) i potom mirno priveo susret kraju. Virtus je u zadnjoj četvrtinu slavio sa 29-26 tek malo ublaživši poraz.

Aktualne europske prvake do 16. pobjede sezone predvodio je hrvatski košarkaš Ante Žižić koji je za 18 minuta provedenih na parketu zabio 24 koša uz 11/13 šut iz igre i 2/3 s linije slobodnih bacanja. Dodao je i šest skokova, te asistenciju. Tibor Pleiss je zabio 14, a Elijah Bryant 13 koševa i 11 skokova.

U talijanskim redovima najefikasniji su bili Niccolo Mannion sa 17 koševa i šest asistencija, te Semi Ojeleye sa 13 koševa i sedam skokova. Efes je na osmom mjestu sa po 16 pobjeda i poraza, dok Virtus zauzima 14. mjesto sa 13 pobjeda i 19 poraza.

Uvjerljiv je bio i Maccabi Tel Aviv porazivši Emporio Armani Milan sa 85-66. Domaćin je na poluvremenu imao 17 razlike (53-36), gosti su u trećoj dionici smanjili na 10 razlike, no Maccabi je posljednju četvrtinu dobio sa devet razlike za uvjerljivih +19.

Roman Sorkin sa 18 koševa i Lorenzo Brown sa 17 koševa i osam asistencija predvodili su izraelski sastav, dok su na suprotnoj strani najefikasniji bili Shabazz Napier sa 15 i Shavon Shields sa 14 koševa. Maccabi je sada četvrti sa 19 pobjeda i 13 poraza, a Milan drži 11. mjesto sa skorom 14-18.

Večer domaćina upotpunila je Barcelona pobjedom 72-56 protiv berlinske ALBA-e. Gosti su sjajno ušli u susret, vodili su 21-19 nakon prve četvrtine, te 35-34 na poluvremenu. Međutim, Barca je proradila u drugom poluvremenu dobivši taj dio igre sa 38-21.

Kod Barcelone najefikasniji su bili Sertac Sanli sa 12 koševa i šest skokova, Nikola Mirotić sa 11 koševa i šest skokova, te Nikola Kalinić sa 10 koševa. U redovima berlinskog sastava niti jedan igrač nije zabio više od deset koševa. Yanni Wetzell je zabio devet, a Ben Lammers i Louis Olinde sedam koševa. Hrvatski reprezentativac Jaleen Smith je za 24 minute zabio pet koševa uz skok i dvije asistencije.

Barcelona je barem privremeno preuzela vodstvo sa 54 boda ispred Olympiakosa i Real Madrida koji imaju po 53 boda, ali i susret manje. ALBA je na 17. mjestu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije