Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kruno Simon:

Bogdanović je doista fanatik, skidam mu kapu!

Hrvatska - Grčka
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
07.09.2015.
u 09:25

Na kraju smo ostali bez goriva, da biste pobijedili Grke morate biti spremni igrati 40 minuta istim intenzitetom, kaže Ukić.

Nakon što bili u prednosti 35 minuta, hrvatski košarkaši sinoć su ipak pobijeđeni od odličnih Grka (70:72) koji su imali bolja riješenja u tijesnoj završnici. A najbolje riješenje Fotisa Katsikarisa bila je petorka s tri razigravača (Spanoulis, Zisis, Sloukas) na koju naši nisu našli protuoružje. A upravo s tom formulom Grci su bili i europski prvaci i svjetski doprvaci, ali tada s Diamantidisom, Papaloukasom, Spanoulisom ili Zisisom.

Hezonja se okuražio

- Igrali smo 35 dobrih minuta i na kraju smo ostali bez goriva. Zbog neigranja Bogdanovića i Tomasa puno je igrača imalo visoku minutažu, a da biste pobijedili Grčku morate biti spremni igrati istim intezitetom 40 minuta – ustvrdio je kapetan Roko Ukić koji je sinoć odigrao za pohvalu (14 koševa, 4 asistencije).

Ukić je dobar dio utakmice čuvao Spanoulisa i to je dobro činio sve dok ovaj nije eksplodirao s devet koševa u tri minute za grčki potpuni priključak (65:64). Je li presudnija za konačni ishod bila Spanoulisova genijalnost ili ispražnjeni rezervoar energije?

- Po meni se genijalnost ne očituje u jednom divljem šutu, no on je odličan igrač. Dao je 16 koševa, od toga osam na ime. Osim toga, mi smo u petorci koja je završavala utakmicu imali dva vrlo mlada igrača, Šarića i Hezonju koji će biti veliki igrači, ali kojima ovog trenutka nije lako.

I doista, nisu se ti mladci najbolje snašli u "šahovskoj završnici". Šarić je imao jedno pogrešno dodavanje i dva promašena slobodna bacanja, a Hezonja se okuražio i promašio dvije trice, jednu u 39. a drugu u 40. minuti. Doduše, promašio je vrlo važan šut i Simon, dvicu za produžetak, no to je ipak bio vrlo težak šut, i to iz vrlo teške pozicije. Naime, kod 69:72, upravo je Simon izvodio bacanja, pogodio prvo i namjerno promašio drugo nakon čega se on dokopao lopte, ali u situaciji iz koje bi i Jordan teško zabio.

A Simon je i ovaj put bio naš najbolji igrač (18 koševa) i nekako žalimo što se on nije našao u situaciji da šutira te važne trice. No, našao se u situaciji da mu puna Arena skandira ime. Je li o tome, kao Zagrepčanin, sanjario kao klinac.

- Sigurno da jesam, no ovaj put to nije bila najbitnija stvar. Bitno je bilo kako mi igramo.

Previše pogrešaka

A o tome kako je Hrvatska igrala ponešto je rekao i naš stožerni centar Ante Tomić (9 koševa, 5 skokova):

- Nije nam na kraju toliko ponestalo snage, koliko pameti. U posljednjih pet minuta činili smo previše pogrešaka u obrani, ali i napadu. Da smo se držali onoga što smo radili prvih 35 minuta to se ne bi dogodilo. Ovakve se utakmice ne smiju gubiti, posebice ne doma.

Osjetilo se u Antinu glasu da mu je poraz teško pao, baš kao i svim njegovim suigračima pa su se nakon utakmice sami zatvorili u svlačionicu. Bez trenera. A s njima je bio i Bojan Bogdanović koji je sinoć zbog lakšeg potresa mozga trebao biti u hotelskoj sobi, no on se na poluvremenu pojavio u Areni. Zapravo, Bojan je došao s momčadi u Arenu, a onda su ga "potjerali" u hotel, no nije izdržao.

- Bojan je specifičan lik i u tome se najbolje vidi kakva smo škvadra. Njemu su liječnici zabranili da uopće ide na utakmicu no on je doista fanatik. Skidam mu kapu – naklonio se našem najboljem igraču Kruno Simon.

>>Grčka pobijedila na iskustvo, Hrvatska mladost se raspala u završnici

>>Ukić: Ovo mi nije dobro sjelo, Grci su nas dobili na glupe 'baze'

Komentara 13

JS
John_Smith
10:52 07.09.2015.

svaka často Bojanu i drugim momcima, tako se igra i izgara za reprezentaciju. Kad bi bar i svi drugi u drzavi tako radili svoj posao, gdje bi nam bio kraj ...

Avatar Johanson
Johanson
09:36 07.09.2015.

Ne sekiraj se samo nastavite tako srćano

Avatar LiberAlniGad
LiberAlniGad
11:30 07.09.2015.

Moramo shvatiti da je Grča jedna od najboljih ekipa na turniru. Ovima koji to još ne vide, vidjet će u nadolazećim utakmicama. Naša skoro pobjeda protiv njih pokazuje da smo mi isto u samom vrhu, jer igrali smo bez našeg najboljeg igrača. Uopće se ne bojim da nećemo daleko na turniru, nego baš suprotno, idemo do polufinala, a onda tko zna! Zapamtite ovo, kad budemo u polufinalu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije