Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Ante Mile Nakić: Sandro je ključna poluga Primorja 
i reprezentacije

Sandro Sukno
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
16.12.2014.
u 15:33

Izbornik Vodio sam četiri reprezentacije i u nacionalnu vrstu bivše Jugoslavije uveo Bukića, Šoštara i Milanovića

Bio je izbornik četiriju reprezentacija i po tome se s njim mogu mjeriti samo Ratko Rudić i Dragan Matutinović. Ante Mile Nakić, danas nekako na margini vaterpolskih zbivanja, uživa u umirovljeničkim danima u svom Šibeniku, ali pozorno prati što se zbiva u hrvatskom i svjetskom vaterpolu. Na početku smo se podsjetili njegova izborničkog staža.

– Da, vodio sam SFRJ, Grčku, Iran i Slovačku. Na kormilu bivše Jugoslavije bio sam godinu dana, a bio bih i više da nisam došao u sukob s Batom Orlićem. U proljeće 1984. podnio sam ostavku, ali na kraju je ispalo dobro, svoju karijeru mogao je tako započeti Ratko Rudić. Ostaje mi satisfakcija da sam u reprezentaciju uveo mladog Bukića, ali i još dvojicu poznatih igrača iz Srbije – Šoštara i Milanovića – prisjetio se Ante Nakić, kojega svi znaju pod nadimkom Mile, pa su neki mislili da mu je to i ime.

Što se tiče najboljeg u 2014., gospodin Nakić nije puno dvojio:

Sukno, kao i još neki igrači u mom izboru, zbog bolesti nije pružio svoj maksimum, ali ono što je odigrao bilo je na vrhunskoj razini. Izvrstan je bio u reprezentaciji, ali i u Primorju, gdje su se on i Vićan iskazali kao ključne poluge koje nose Riječane do uspjeha.

Čime vas je osvojio Nikša Dobud?

– Uz Boškovića, drži na svojim leđima Jug. U vodi i izvan vode neosporni je vođa jugaša. Tu je svakako važan i Bijač, i on mi je prvi igrač izvan ove sedmorke koju sam izabrao. On bi bio osmi...

Visoko ste postavili i Mihu Boškovića?

– Kad se vratio u Jug, vidjelo se da je to veliko pojačanje. Tako će biti i s njegovim povratkom u reprezentaciju.

I Pavić i Obradović su među najboljima?

– Iako je Pavić bio ozlijeđen, dao je veliki doprinos uspjesima reprezentacije. Gotovo na svim utakmicama njegov je doprinos iznimno velik, ja se nadam da će tako i nastaviti. Obradović je bio važan u Primorju, a sad pokazuje da je veliko pojačanje Juga.

Vaš Šibenčanin Antonio Petković na šestom je mjestu?

– Već treću sezonu igra u Italiji i među vodećim je strijelcima u talijanskom vaterpolu. Velik broj pogodaka postiže i u europskim utakmicama. Nije lako tri godine u nizu biti u vrhunskoj formi.

I Frano Vićan dobio je mjesto među najboljih sedam?

– Frano je priča za sebe. Iza njega je bogata povijest, no bez obzira na godine, on je, zajedno s Pavićem, jedan od najboljih vratara na svijetu.

Nakićevih sedam:

1. Sandro Sukno (Primorje EB) 7

2. Nikša Dobud (Jug CO) 6

3. Miho Bošković (Jug CO) 5

4. Josip Pavić (Mladost) 4

5. Paulo Obradović (Jug CO) 3

6. Antonio Petković (Acquachiara) 2

7. Frano Vićan (Primorje EB) 1

>> Bira Duško Baždar: Josip Pavić je bitan faktor u vaterpolu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije