Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLIST GODINE

Bira Duško Baždar: Josip Pavić je bitan faktor u vaterpolu

Josip Pavić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
15.12.2014.
u 11:40

- Kad igrači dođu u prvu momčad, ne smiju stati. Moraju se i dalje školovati - upozorava Baždar

Njegov izbor nas nije iznenadio. Posebno kad se zna da je 1978. na Fakultetu za fizičku kulturu diplomirao s radnjom "Rad s vaterpolskim vratarima i igra u obrani". Prošlo je otad puno godina, Duško Baždar promijenio je više poslova i klubova, ali njegov respekt prema vratarima je ostao. A kako i neće kad u susjedstvu ima jednoga od najboljih na svijetu - Josipa Pavića.

- Do operacije, a i poslije nje, Pavić je bio jedan od najstandardnijih igrača. I u Mladosti i u reprezentaciji. Vratari su danas bitan faktor u vaterpolu, ali i u drugim sportovima, rukometu, hokeju... A kvalitetom kojom obnaša tu dužnost Pavić je tu činjenicu samo naglasio - objašnjava Baždar svoj izbor ne štedeći komplimente ni za drugog na listi - Sandra Sukna.

Sukno najkompletniji

- Sukno je jedan od najkompletnijih igrača današnjice. Podjednako dobro i odgovorno igra i u napadu i u obrani.

Visoko ste rangirali i Maru Jokovića?

- Slično kao i Sukno, brz je ima dobar pregled igre. No, malo je više vezan tom svojom pozicijom desnog krila. Svejedno bez njega je naša reprezentacija nezamisliva.

A što krasi Luku Lončara?

- Luka se sjajno snašao i u Mladosti i u reprezentaciji. Ove godine je meni bio bolji i od inače našeg prvog sidraša Nikše Dobuda. Lončar je pravi tip školovanog centra.

Malo iznenađenje u vašem izboru je mladi Ivan Živković, jedan od predvodnika brončane reprezentacije do 19 godina?

Živković predvodi mlade

- Perspektivan mladi igrač koji ima jako dobar pregled igre i sjajan je asistent. Iako naizgled sitan, odlično zatvara prostor. Nekako mi je agresivniji, borbeniji od starijeg brata Duje i mogao bi biti velika nada hrvatskog vaterpola.

Ipak, izbor ste zaokružili dvojicom provjerenih igrača i u posljednje vrijeme standardnih reprezentativaca - Petrom Muslimom i Ivanom Milakovićem?

- Teško je sve u gram vagnuti, ali njih dvojica svakako zaslužuju mjesta u najboljih sedam. Muslim je jedan od najboljih vanjskih igrača, zna se dobro postaviti... Njegov problem je što mu nedostaje kontinuitet, ali u tome bi mu i treneri morali pomoći. Ivan Milaković je odličan branič koji se sjajno snalazi i na poziciji sidraša, a ima i odličan šut koji, nažalost, ne koristi često - kaže Baždar kroz čije je trenerske ruke u njegovih 50 godina rada prošlo više tisuća dječaka i djevojčica. Uz jednu napomenu za kraj:

- Kad igrači dođu u prvu momčad, ne smiju stati. Moraju se i dalje školovati.

>> Užitak je gledati s kakvom lakoćom igra Sandro Sukno

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije