Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Ćorić:

'Ispričao sam se Petevu, a Rijeka ne može ponoviti prošlu sezonu'

Ante Ćorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/5
05.07.2017.
u 10:45

– Otkako su počele pripreme, šef me stavlja na mjesto središnjeg veznog, na meni najdražu poziciju. Igrao bih na svakoj poziciji, lijevo, desno, u sredini, samo da igram, ali najbolje se osjećam kao polušpica

I on je bio razlog zbog kojeg se Ivajlo Petev, trener Dinama, morao na ovim pripremama uhvatiti za glavu. Anti Ćoriću (20) stradao je gležanj pa je tako i on u Moravskim Toplicama bio na popisu onih koji su imali problema s ozljedama, uz Leškovića, Olma, Benkovića, Mora...

A na prekjučerašnjem poslijepodnevnom treningu dogodio se i opasan sudar glavama Livakovića i Gojaka. Srećom, brzo su se digli, ali je Petev vidio da je vrag odnio šalu i prekinuo trening. A jučer je prije utakmice odveo momčad samo na rastrčavanje.

Srećom, Ćorićev gležanj ipak nije pretrpio ozbiljnije traume.

– Još je nateknut, ali ne boli me, tako da nije nekakav problem nakon tog udarca u njega zbog kojeg sam još i krivo stao. Bilo me strah da bi stanka mogla biti dulja, ali sve je brzo prošlo. Sad mi je zadnjih par dana bilo malo teže trenirati, izgubio sam nekoliko dana treninga zbog gležnja, pa onda valjda i dah, osjećao sam se teže, ali sad je već sve u redu – pričao nam je Ćorić koji valjda i zbog svoje konstitucije pripreme ne podnosi teško.

– Meni su pripreme uvijek dobre, nemam s time problema. Puno igramo, lopta je stalno tu negdje, ipak je na početku bilo nešto više trčanja, koje nam svima najteže pada. Psihički je najteže to “suho” trčanje, a i noge su poslije dosta teške.

Više nema švercanja

Jesu li pripreme teže fizički ili psihički? Eto, više od dva tjedna momčad je u Sloveniji.

– Meni nije teško ni s jedne strane. Fizički dobro podnosim napore, a psihički mi je isto u redu, na pripremama malo ispraznim glavu od Zagreba, s momčadi sam i ništa mi ne fali. Slobodno vrijeme? Pa i nemamo ga baš, a kad ga i imamo, uglavnom spavamo, ipak smo umorni od tih treninga.

Elektronika ne dopušta varanje na treninzima, sve se vidi kako je tko radio.

– Ako nisi radio, šef te pošalje da radiš ponovno – veli Ante, koji je upravo sa šefom Ivajlom Petevom imao nesugalsica na kraju prošle sezone, nije igrao ni u zadnjem kolu prvenstva, protiv Rijeke, pa onda ni u finalu Kupa. Bilo je teških riječi s obje strane, a sad na terenu sve izgleda normalno.

Razgovarali su njih dvojica, nije to bio dugi razgovor jer se pozicije jednoga i drugoga znaju.

- Razgovarali smo kao trener i igrač, tako i treba biti, jedino su takvi odnosi normalni, znam svoje mjesto. Nema više loših stvari među nama. Mogu jednostavno reći da smo otvorili novu stranicu – kazao je Ćorić i dodao:

– Naravno da sam mu se ispričao.

Što su vam o svemu što se događalo između vas i trenera rekli suigrači.

– Ništa posebno, ali ne bih se više na to vraćao. Znali su dečki dosta toga, ali to sad doista nije važno, sve je to prošlost kojom se više ne treba baviti.

Petev je Antu često stavljao na krilo, a to baš i nije njegova pozicija.

– Otkako su počele pripreme, šef me stavlja na mjesto središnjeg veznog, na meni najdražu poziciju. Igrao bih na svakoj poziciji, lijevo, desno, u sredini, samo da igram, ali najbolje se osjećam kao polušpica, to mi je prirodna pozicija.

Ante Ćorić
1/10

Samo, tu je i Sammir koji je skupo plaćen, tu je i Gojak koji je odlično igrao u završnici sezone...

– Konkurencija je velika svuda, pa je normalno da je takva i u Dinamu. Vjerujem u sebe, borim se i nadam se da ću se izboriti za svoje mjesto.

Koliko Dinamo ove sezone može biti bolji nego prošle sezone?

– Može biti i bit će bolji, najmanje što želimo je naslov prvaka. Ne znam gdje smo griješili prošle sezone, nisam trener da bih to znao, znam samo da mi igrači moramo davati mnogo više.

Dinamo je prošle sezone osvojio više bodova nego godinu prije kada je bio prvak. Samo, Rijeka je osvojila još više bodova od Dinama. Mogu li Riječani ponoviti takvu sezonu?

Ne vjerujem da to mogu ponoviti. Nisu oni igrali nekakav čudesan nogomet, no mora se priznati da su bili dobri. Ali, išlo im je, krenuli su im golovi, što god su napravili ispalo je dobro, ali teško sve to mogu ponoviti.

Radio na sebi i prije priprema

Zasad nije bilo velikih odlazaka ni iz Maksimira ni s Rujevice, moglo bi opet biti velike borbe u prvenstvu ostanu li igrači i dalje na okupu.

– Vidjet ćemo, sad možemo pričati svašta, ali teren i utakmice pokazat će kako stoje stvari. Veselim se prvenstvu, jedva čekam taj ritam utakmica i treninga.

Ovoj put imali ste malo dulji odmor, kako ste ga proveli?

– Bio sam malo u Rovinju, pa par dana u Zagrebu kod cure jer je imala rođendan, pa opet na moru... Mogu reći da mi je bilo čak malo čudno što imam toliko vremena za odmor. No, vratio sam se u Zagreb tjedan dana ranije i počeo trenirati da dođem u dobrom stanju na pripreme – zaključio je Ante Ćorić.

Komentara 3

PA
papilon100
12:21 05.07.2017.

Coric prica gluposti,klasa od igraca bas nikad neprica o konkurentima ko on o Rijeci koje se ocito boli uz bratka za trenera bit ce treci ovu sezonu iza Hajduka i Rijeke.Dinamo je ko seoska zadruga po prici od Corica znamm da bratko ima bugarske metode treniranja i da prekida trening posle napornog trcanja sto je pocetnicka greska i dovodi do toga da igrac bude teze ozljeden

VK
vječni krojf
11:56 05.07.2017.

Ne kenjaj ni ti Mirko.Cini mi se da vise kenjas nego Coric sa tih 36 bodova.Nitko nije kriv sto je Rijeka veliko selo pa ima samo jedan klub.Zagreb ih ima vise i tu je sportska car,ako si vec cuo za to.Tu je gradsko rivalstvo,svaki zeli pobijediti svakog,a posebno Dinamo.Split je isto pokazao da ne mora znaciti da ce gradski klubovi igrati utakmice i postizati rezultate koji bi im odgovarali.To ljubitelji nogometa u manjim gradovima jednostavno ne razumiju.Pogledaj London,koliko on ima klubova.Da vi Rijecani ste jedini koji igrate posten nogomet.Prostitutke takodjer pricaju o postenju ,ali nemojte se sami hvaliti,i u vasim utakmica je bilo nepravdi na odnosu protivnika.Sve je to sport,a pricanje bez dokaza je obican primitivan trac.

Avatar cluesblues
cluesblues
14:48 05.07.2017.

e coricu, pogledaj pripremne tekme rijeke i vase, usporedi kretanja, sustav, uigrane akcije, kontru - sve cega u dinamu nema...dinamo mozda ima kvalitetnije pojedince, ali nema niceg od igre - a to je upravo odgovornost trenera, petev je nestrucan, ne zna postavit igru prema kadru koji ima, i zato niti nakon 8 mjeseci dinamo nema prepoznatljiv sustav igre, niti linije kretanja, a sad se vidlo protiv rusa darecimo izlazi u kontru sa 2 igraca - pa kakva je to kontra....rijeka ce i ove sezone s lakocom do naslova, osim ako dinamo ne potjera ovog trenerskog antitalenta i ne dovede pravog trenera...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije