Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRENER DINAMA

Ante Čačić se osvrnuo na priče da će dobiti otkaz i komentirao je li u sukobu sa Šimićem

Zagreb: Ante Čačić odgovorio na prozivke Mamića i najavio utakmicu s HNK Gorica
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
18.03.2023.
u 10:21

- Kad se pobjeđuje svi su zaslužni, ali kad se gubi najveća odgovornost je na treneru i on je taj koji mora davati odgovore i koji mora vratiti momčad na pravi put. Ponavljam, Dinamo na obje utakmice ove zadnje nije posrnuo nego smo na takvim terenima limitirani.

Trener Dinama Ante Čačić uoči sutrašnjeg dvoboja s Rijekom u 26. kolu SuperSport HNL-a održao je konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo mnogih aktualnosti. Osvrnuo se na poraze od Šibenika i Istre.

- Imali smo puno prilika, gosti su dvaput izvlačili loptu iz praznoga gola i onda su uslijedila dva gostovanja bez našega kapetana Ademija, Perića, Ivanušeca i Šutala u utakmici u kojima smo imali posjed 71 naprema 29 posto. Imali smo 16 pokušaja naprema 4, a dali smo jedan gol, a protivnik dva. Bili smo dominantni i napravili smo dvije kardinalne greške i primili dva gola. Ista stvar se ponovila i u Puli gdje smo imali veliki posjed protiv Istre koja ima dobre mehanizme izlaska iz zadnje linije. Bili smo bez Ademija, Šutala, Perića i skoro cijelu utakmicu bez Ivanušeca. To sam prezentirao igračima da te pobjeda nekad može odvesti u krivu ulicu pa tako i poraz.

Igrati ozbiljan nogomet na terenima u Šibeniku i Puli je nemoguće. Dovedite Arsenal tamo i vidjet ćete kako će igrati. To je problem za hrvatski nogomet, igrati nogomet na podlozi koja nije odgovarajuća - rekao je Čačić.

Smetaju li ga priče o otkazu?

- Dinamo je ostvario sve sportske ciljeve. Osvojio je prvenstvo, igrao je Ligu prvaka, berićetna godina u potpunosti s financijske strane. U reprezentaciji smo imali četiri igrača na SP-u, u nju smo vratili Petkovića koji je zabio Brazilu, a Oršić za broncu.

Livaković je bio među najboljim golmanima turnira. U ovoj sezoni suvereno držimo prvo mjesto, imamo pozive u mlađim reprezentacijama za 21 igrača i Dinamo nije ni u kakvim problemima. Dinamo je ušao u rezultatsku rupu zbog okolnosti koje sam rekao.

Je li razgovarao sa sportskim direktorom, odnosno sobom?

- Jesam. Ma, gledajte, za trenera su najvažniji porazi. Kad se pobjeđuje svi su zaslužni, ali kad se gubi najveća odgovornost je na treneru i on je taj koji mora davati odgovore i koji mora vratiti momčad na pravi put. Ponavljam, Dinamo na obje utakmice ove zadnje nije posrnuo nego smo na takvim terenima limitirani.

Protiv nas svatko igra maksimalno organizirano i odgovorno i u ako takvim utakmicama ne zabiješ gol, postaneš nervozan i utakmica može krivo otići. Martin Baturina nije zaboravio igrati nogomet, ali nemoguće je igrati u takvim uvjetima.

Ademi odlazi iz Dinama, posljednju utakmicu odigrat će protiv Rijeke.

- Igrati bez Ademija ćemo se morati naviknuti, a to smo probali u ove dvije utakmice. On je posebna tema za sutra, igra oproštajnu utakmicu nakon 13 godina. Dao je svoje najbolje godine Dinamu, a Dinamo je dao njemu jako puno ako se sjetimo one situacije s dopingom.

Sad mu Dinamo ispunjava želju da, dok je u nekom naponu snage, materijalno osigura budućnost svoje obitelji. Ne želi biti teret Dinamu, želi napustiti Dinamo kad je na vrhu. On je legenda kluba i ne znam koji igrač u povijesti je dao toliko Dinamu. U svim segmentima s igračke i ljudske strane je zaslužio da mu sutrašnja utakmica ostane u lijepom sjećanju.

Je li u sukobu s Darijom Šimićem?

- Šimić? Ja sam isključivo fokusiran na derbi. Dario Šimić je dijete ovoga kluba koji je kroz klub i reprezentaciju proslavio hrvatski nogomet. On nije došao ovdje razgrađivati ono što je dobro nego nadograđivati ga. Nema nikakvog rata u Dinamu, a mi smo svi u zadatku dobrog Dinama, a Dinamo je trenutačno jako dobar.

Šteta da se nakon ove skupštine stavio fokus puno više na skupštinare i članove uprave nego na neposredne proizvođače. To je možda maknulo fokus nekih igrača s lopte i terena na ovo što je njima manje bitno - zaključio je Čačić.

>> Specijalna emisija: analiziramo povijesnu Skupštinu Dinama 

Ključne riječi

Komentara 3

FR
Frapin
11:57 18.03.2023.

Daj se makni i pusti boljeg da vodi Dinamo

ZO
Zoran
19:39 18.03.2023.

Tereni nisu dobri za te velike zvjezde? Kako te nije sram se vaditi na terene? Tisuće nogometaša u Hrvatskoj igra na livadama i igraju nogomet. Ne smetaju takvi tereni ni Istri,ni Šibeniku vama smeta ? Nisi ti moj Ante stručnjakak i tu je bit svega. Imaš dobru ekipu i dok ispadne jedna karika ti neznaš kako pokrpati lanac.

MO
MojaCetina1955
15:05 18.03.2023.

Dragi Ante nemože se Dimamo voditi ziheraški.Treba iskoristiti sve igračke mogućnosti ,bez milosti ipopusta za bilo koga.Preslikati finiš prošle sezone. Što se tiče borbe za prijestolje to je sramota za čelnike kluba.Jedan čovjek ,jedan glas,ili neki oblik vođenja sličan onom u Barci! Lijep pozdrav,nema predaje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije