Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PITANJE

ANKETA Je li Dalić u pravu? 'Kad sam ja to izveo, kudili su me, a sad hvale Guardiolu'

Split: Zlatko Dalić i igrači na stadionu Poljud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/2
26.05.2024.
u 12:43

Treba li Joško Gvardiol igrati na poziciji lijevog braniča kao što je to izbornik i najavio ili je ipak bolje koristiti ga na stoperu?

Joško Gvardiol iza sebe ima fantastičnu sezonu. Naš 22-godišnji stoper, najskuplji na svijetu na toj poziciji u 42 utakmice za Manchester City zabio je pet golova i upisao tri asistencije. Prva godina po dolasku iz RB Leipziga i odmah - trofeji. City je osvojio prvenstvo Engleske, ali ne i FA kup nakon poraza od gradskog rivala Uniteda rezultatom 2:1. Joško Gvardiol bio je označen za krivca kod prvog gola Uniteda u 30. minuti nakon krivog vraćanja lopte vrataru Ortegi.

Već dan kasnije pažnja je okrenuta ka reprezentaciji Hrvatske. Zlatko Dalić u Zagrebu je ove nedjelje održao konferenciju za medije na kojoj se dotaknuo i Gvardiolovog nastupa u finalu najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu, ali i cjelokupne sezone te statusa u reprezentaciji.

- Za gol u finalu FA kupa Joško nije kriv. Više je greška golmana. Nije bila koordinacija, nije bio dogovor. Joško je igrao sjajnu sezonu. Ako se sjećate, on je na Euru debitirao na lijevom beku, protiv Engleske. Pepa Guardiolu hvale, mene krive, ha, ha. Na toj poziciji do izražaja dođe njegova brzina, hitrina. Španjolci imaju Yamala na krilu i moramo naći načina kako ga zaustaviti. Ideja je da protiv Španjolaca Joško bude na lijevom beku. Vedran Ćorluka bio je kod Gvardiola u Manchesteru prije tri tjedna i rekao mu to. On je spreman podrediti se, igrati što god treba. Zasluženo je najskuplji branič svijeta - rekao je Dalić prije okupljanja vatrenih u Zagrebu, odakle će krenuti za Rijeku.

Izbornik hrvatske reprezentacije otkrio je da će Gvardiol, po sadašnjim planovima, startati na mjestu lijevog braniča u ogledu sa Španjolskom. Pitanje je tko će u kvartetu Erlić, Šutalo, Vida, Pongračić krenuti na stoperskim pozicijama, no to će se, prema Dalićevim riječima, odlučiti do prve utakmice.

- Igrali su četiri-pet utakmica u paru. Francuska, Danska, Austrija i mi nismo primili gol. Oba su imala turbulentnu sezonu. Ajax je imao puno problema kao klub, osjetilo se to i na Šutalu. Obojica su uvijek u reprezentaciji na visokom nivou. Marin Pongračić digao se u Lecceu i igra možda najbolje otkad je u krugu reprezentacije. Ne smijemo zaboraviti ni Domagoja Vidu, pratili smo ga, njegovo iskustvo puno će pomoći. Kao što je pomoglo Lovrenovo u Kataru. Nismo isključili opciju ni da Gvardiol bude na stoperu, ovisno o protivniku. Svi koji konkuriraju za stopera, imaju ravnopravnu poziciju. Imaju 10 dana da se nametnu. Gvardiol bi trebao protiv Španjolske početi na lijevom beku. Šutalo i Erlić su sjajni, ali tu su i Pongračić i Vida, vidjet ćemo - dodao je Dalić na tu temu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije