Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlazak legende

Andres Iniesta se rasplakao: Odlazim iz Barcelone!

Andres Iniesta
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
27.04.2018.
u 14:51

Pep Guardiola želi ga u Manchester Cityju, PSG šalje signale da bi ga volio dovesti, a nekoliko kineskih klubova sprema izdašne ponude...

Ono o čemu se već neko vrijeme pričalo, sad je dobilo i službenu potvrdu - Andres Iniesta na kraju sezone napušta Barcelonu.

Nogometna ikona u tom je klubu osvojila sve što se osvojiti dalo, a sad je došlo vrijeme za rastanak. Na konferenciji za novinare to je potvrdio suznih očiju.

- Dobar dan svima! Sazvao sam ovu konferenciju kako bih obznanio svima da je ovo moja posljednja sezona u dresu Barcelone. Kada bih mogao birati kako ću završiti svoju avanturu u Barceloni, to bi bio ovaj način. Ovo je vrlo težak dan za mene. Čitav sam svoj život proveo u Barceloni. Živio sam ovdje 22 godine. Kao vođa ovog tima moram biti iskren prema sebi, rekao je Iniesta pa dodao:

-  Moja priča u Barceloni se završava na kraju ove sezone. Fizički i na mentalnom nivou sam stigao do kraja puta. Ono što sam postao dugujem FC Barceloni i La Masiji. Razmišljao sam dugo o ovoj odluci, zajedno sa svojom obitelji. Na kraju smo svi donijeli odluku da je najbolje da napustim klub.

Andres Iniesta
1/9

U klubu je proveo 22 godine, odigrao 670 utakmica te zabio 57 golova i upisao 141 asistenciju. Osam puta osvajao je naslov prvaka La lige, šest puta Kup kralja, sedam puta superkup, tri puta europski superkup, tri puta Svjetsko klupsko prvenstvo i četiri puta Ligu prvaka.

Ne smeta mi to što nisam osvojio Zlatnu loptu. Biti ovdje, zajedno s Messijem i Xavijem je čudesno. Moja percepcija nogometa i sreće ne zavisi od toga hoću li osvojiti Zlatnu loptu ili ne. Moju budućnost ćete saznati na kraju sezone, a sada ću vam samo reći da nikad neću igrati protiv Barcelone jer to ne bih mogao.

Ne zna se, dakle, gdje će nastaviti karijeru, iako ponuda ima. Pisalo se da ga Pep Guardiola želi u Manchester Cityju, PSG šalje signale da bi ga volio dovesti, a nekoliko kineskih klubova sprema izdašne ponude...

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar tetak
tetak
15:30 27.04.2018.

Ne plači, majstore. Vrijeme leti i prolazi, stari se. Najdraži si mi igrač u povijesti, ali su te zakinuli u svim anketama i nagradama. Želim Ti sve najbolje u životu.

BM
branko.mihalic1
15:44 27.04.2018.

veliki igrač

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
15:06 27.04.2018.

Psg šalje dimne signale!🤣🤣🤣🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije