Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Ančić i Paškvalin favoriti za Središnji ured za sport

Pristaše Ureda naglašavaju da se u jednom velikom ministarstvu sport lako može izgubiti.
21. prosinca 2011. u 10:21 2 komentara 8 prikaza
'02.02.2009.,Zagreb - Pantovcak, ured predsjednika republike Hrvatske Stipe Mesica. Veceras oko 19 sati u posjet mu je dosla princeza Anne. Medju uzvanicima dosli su i Mario Ancic, Zlatko Matesa i Mar
Foto: 'Marin Tironi/24sata'

Osim u dijelu obračuna s Vlatkom Markovićem, gdje su uglavnom suzdržani, sportaši i sportska javnost pozdravljaju inicijative budućega resornog ministra Željka Jovanovića. Od njega očekuju da će sportu i sportašima dati mjesto koje zaslužuju.

– Inicijative gospodina Jovanovića vrlo su ohrabrujuće. Hrvatska je sportska zemlja i ja očekujem da će vrlo brzo biti bitno bolje riješen status sporta i sportaša, barem onako kako su taj status riješili umjetnici – kaže Dubravko Šimenc, član Upravnog odbora Kluba hrvatskih olimpijaca.

Klub će 27. prosinca imati redovitu skupštinu na kojoj će se vjerojatno raspravljati i o novom ustroju sporta te o važnim izmjenama Zakona o sportu.

No, zasad postoje dvije opcije kako će o sportu skrbiti država. Prema jednoj sport bi bio u nadležnosti pomoćnika ministra, a prema drugoj bio bi oformljen Središnji ured za sport kao zasebno tijelo državne uprave koje će, među ostalim, tražiti najbolja rješenja za ustroj sporta.

Kandidati za te dužnosti vrhunski su sportaši. Prema nekim izvorima, najbliži je mjestu pomoćnika Mario Ančić, a prema drugima sportom bi rukovodio Ured kojemu bi na čelu bio Tomislav Paškvalin.

>>Cijeli tekst pročitajte danas u tiskanom izdanju Večernjeg lista<<

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
  • klokan13:

    Mislim da taj ured nemože dobro radit bez Mamića ...

  • skinner:

    aaaaaajoooooooj kak bi se svi naši sportaši - koji to više nisu - zakačili na državnu sisu pa ak je pošteno završil faks (kaj iskreno sumnjam!!!) nek se bavi strukom, a ne za njih izmišljati preplaćene i besmislene pozicije jer ... prikaži još!r su navikli živjeti na visokoj nozi, a pare se zišle