Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ATP BARCELONA Ančić zaustavljen u osmini finala

Almagro zaustavio Ančića

ancic-txt.jpg
import
01.05.2008.
u 21:19

Španjolac Nicolas Almagro, 10. nositelj ATP turnira u Barceloni, svladao je u osmini finala Marija Ančića 7-6(5), 6-2 nakon jednog sata i 36 minuta igre.

Almagro je uzvratio Ančiću za poraz u 1. kolu Wimbledona 2006. godine, što je bio i jedini njihov dosadašnji međusobni susret. Španjolac ove godine sjajno igra na zemlji, ovo mu je već 22. pobjeda na toj podlozi, uz samo 3 poraza. Osvojio je i dva turnira na zemljanoj podlozi u ovoj sezoni, u Costa do Sauipeu i Acapulcu, dok je nedavno u Valenciji izgubio finale od sunarodnjaka Davida Ferrera, iako je u tom meču imao 5-2 u trećem setu i dva servisa za meč!

Pa ipak, Mario Ančić bio je ravnopravan u prvom setu, u kojem je propustio i dvije set lopte u desetom gemu! Prije toga je, doduše, i spasio dvije prilike za break španjolskog tenisača, koji je u tie-breaku bio bolji sa 7-5. U drugom setu je Almagro dva puta oduzimao servis Mariju, u šestom i osmom gemu. Španjolac je odlično servirao, zabio je 5 asova kao i Ančić, ali je Almagro nakon prvog servisa izgubio samo 5 poena (32-37), a Ančić 15 (32-47), što je i presudilo, budući da su na drugi servis bili podjednaki, obojica preko 60%.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije