Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presretni aco:

Hvala ti, Bojane, u ime obitelji Petrović

Bojan Bogdanović
Foto: Facebook
17.03.2016.
u 12:25

'Nisam očekivao da će Bojanu takvo što uspjeti, no kada je otišao Joe Johnson otvorio mu se prostor i za takve stvari. Bio je “vruć”, a i suigrači su ga tražili, no u svakom slučaju ta 44 koša dostojna su divljenja.'

U sezoni njegovih Netsa za zaborav, Bojan Bogdanović učinio je nešto što će se dugo pamtiti. U pobjedi protiv Sixersa (131:114), igrač s brojem 44 postigao je 44 koša i tako podsjetio navijače Netsa na jednog velikog hrvatskog košarkaša kojeg su prije 23 godine imali u svojim redovima.

U siječnju 1993. Dražen Petrović je protiv Houstona postigao 44 koša, pa je Bojan upravo izjednačio klupski rekord svog slavnog sunarodnjaka kad su u pitanju koševi igrača rođenih izvan SAD-a.

Mislio sam da mogu do 50

– Iskreno, nisam znao da je Dražen zabio 44 koša pa sam na kraju utakmice bio jako iznenađen. Mislio sam da je Dražen zabio više i jako se ponosim što sam izjednačio njegov rekord.

Kazao je to Bojan u noći u kojoj je ostvario svoj NBA rekord, koji je dosad iznosio 28 koševa, upravo onoliko koliko je te vruće noći zabio već u prvom poluvremenu. Već u prvih 10 minuta igre postigao je 17 koševa, nijednom ne promašivši, pa je odlučio da neće stati na tome.

– Shvatio sam da bi mi to mogla biti najbolja noć u NBA karijeri.

Pri kraju utakmice izgledalo je da Mostarac može otići i na 50, no nije uspio.

– Pokušao sam, no promašio sam nekoliko šuteva pa sam zaključio: “U redu, i 40 je jako dobro.”

Bogdanović je do te utakmice u samo četiri susreta postigao 20 i više koševa, no te je noći bio nezaustavljiv. Uputio je čak 27 puta loptu prema košu i pritom trice šutirao 4-9, a za dva koša 13-18.

– Viđao sam Bojana tako “vrućeg” i prije, no ovaj put imao je više kvalitetnih lopta. Zabijao je na različite načine. Trčao je u kontre, postizao trice, šutirao iz bloka... Demonstrirao je napadačku raznovrsnost – ustvrdio je najbolji igrač Netsa, centar Brook Lopez.

S obzirom na to da su gosti, zbog ozljeda, imali manjak visokih igrača, trener Brett Brown bio je prisiljen povremeno igrati s četiri vanjska igrača, što je pak kreiralo situacije u reketu koje je Bojan jako dobro koristio.

– Bojan je ulazio u reket jer je prilično dobar u igri okrenut leđima košu. Obično mi to ne igramo puno s njim, no ovaj put nam se ukazala prilika da to iskoristimo. Velika Bojanova utakmica, kad smo trebali potisak, on je bio taj koji nam ga je dao. Bilo ga je sjajno gledati kako šutira. Nosio nas je na svojim leđima – kazivao je trener Netsa Tony Brown.

Bojanu se naklonio i suparnički trener Brett Brown, vjerojatno sljedeći trener Darija Šarića:

– Povremeno mi se činilo da ne može promašiti i da mu mogu samo čestitati i poželjeti sreću. On je visok vanjski igrač sjajnog šuta i sretan sam što ga je u prošloj utakmici protiv nas trener izostavio pa smo tada pobijedili.

Pokušavao je Bojan i dodavati. Utakmicu prije sedam je puta asistirao za koš, a sada dva puta. Kad su ga pitali zašto je tako nesebičan, naš se igrač našalio na račun nerijetke sebičnosti američkih braniča.

Nije mi teško dodati

– Znate, Europljanin sam i nije mi teško dodati loptu.

Bojanova 44 koša su i rekord Barclays Centera otkako su se Netsi u njega uselili u jesen 2014., a Bojan je 19. NBA igrač koji je ove sezone postigao 40 ili više koševa.

Vijest o rekordnoj noći Bojana Bogdanovića obradovala je sigurno i budućeg hrvatskog izbornika, tko god to bio, ali i obitelj Petrović.

– Pa to je sjajno. Kao i Dražen u utakmici s Houstonom. Nije zabio ni 43 ni 45, već 44 kao Dražen. To kao da je netko režirao. Kao da je tako moralo biti. Čudesno – bila je prva reakcija Biserke Petrović, majke legendarnog Dražena, a čuli smo se i s njegovim bratom Aleksandrom Petrovićem koji također nije skrivao divljenje:

– Fasciniran sam. Nisam očekivao da će Bojanu takvo što uspjeti, no kada je otišao Joe Johnson otvorio mu se prostor i za takve stvari. Bio je “vruć”, a i suigrači su ga tražili, no u svakom slučaju ta 44 koša dostojna su divljenja. Nakon utakmice se odmah sjetio Dražena i hvala mu na tome u ime obitelji Petrović.

Bojan je na Dražena, svog idola, dodatno podsjetio i newyorške novinare, a vjerojatno i klupske čelnike. A oni su, nakon što je Netse preuzeo ruski tajkun Prokorov, dopustili da previše prašine prekrije sjećanja na legendarnog šutera Petra, kako su Dražena ondje zvali.

>> Bogdanović se izjednačio s Petrovićem: Ponosan sam, on je idol!

Ključne riječi

Komentara 8

ZV
Zvonko60
14:22 17.03.2016.

Bravo dečko

Avatar Diavolo
Diavolo
17:26 17.03.2016.

Konacmo jedna predivna kosarkaska vijest u Hrv

Avatar links
links
23:26 17.03.2016.

Bravo za Bojana a Biserka je češće u novinama od cjelokupne obitelji Tudjman

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije