Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAZIL Carlos Alberto Parreira biranim riječima govorio o Kranjčarovoj momčadi

Alberto Parreira: Niko Kranjčar je najvažniji igrač hrvatske reprezentacije

sp-pareira-txt.jpg
import
07.06.2006.
u 00:29

Brazilski izbornik Carlos Alberto Parreira jučer je na službenoj konferenciji za novinare u Königsteinu, bazi brazilske reprezentacije u Njemačkoj, biranim riječima govorio o hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

- O Hrvatskoj znamo sve. To je momčad koja teži napadačkoj igri, a na bokovima su posebno opasni. Pripremne utakmice s Iranom i Poljskom nisu pravo mjerilo njihove vrijednosti jer su igrali nekompletni. Utakmica u Baselu s Argentinom prava je slika njihove kakvoće - istaknuo je Parreira.

Brazilski izbornik posebno je izdvojio jednog hrvatskog igrača: - Niko Kranjčar najvažniji je igrač hrvatske nogometne reprezentacije. On povezuje igru cijele momčadi i o njemu će puno toga ovisiti - nije štedio komplimente brazilski stručnjak.

I dok cijeli nogometni svijet uglas govori da je Brazil najveći favorit Svjetskog prvenstva i iako je savršeno svjestan kakvoće svoje momčadi, Parreira ističe:

- Ne osjećamo se favoritima jer u skupini svi imamo podjednake šanse. Za moju je momčad najbitnije da se nakon naporne sezone dobro pripremimo, ponajprije psihički. Moji igrači su imali previše jakih utakmica tijekom sezone, zato je glavni cilj u pripremama bilo osvježiti igrače. Pred nama su utakmice istine i vjerujem da će moja momčad uspješno proći sva iskušenja.

Analizirajući skupinu, Parreira Australce vidi kao najtežeg suparnika: - Igraju iznimno agresivno i beskompromisno, vrlo su disciplinirani. To bi nam mogla biti najteža utakmica u skupini. No uvjeren sam u snagu svoje momčadi. Ne bojim se nikoga, a naš cilj se zna - jasan je bio izbornik najatraktivnije nogometne družine na svijetu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije