Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goluža za Večernji.hr

Ako je Šolina prognoza točna, onda smo zlatni

09.01.2018.
u 07:07

Svi mi priželjkujemo zlato, međutim neće to biti ni lako ni jednostavno – rekao je Goluža

Slavko Goluža, trenutačno trener rukometaša slovačkog Tatrana, bio je prvi gost studijske emisije Večernjeg lista posvećene Europskom rukometnom prvenstvu koju možete gledati na portalu Večernji.hr, kao i na Facebook-stranici Večernjeg lista. Kao igrač Goluža je osvojio pet medalja na velikim rukometnim natjecanjima, kao izbornik još tri.

– Svi mi priželjkujemo zlato, međutim neće to biti ni lako ni jednostavno. Iz skupine u drugi krug moramo prenijeti četiri boda. Imat ćemo tri dana odmora i priprema za susret protiv Norvežana koji bi trebao biti ključan za plasman u polufinale – rekao je Goluža.

Naš najbolji igrač je kolektiv

Tko će nas voditi do medalje?

– Kad sam bio izbornik, nikad nisam stavljao pojedinca u prvi plan, a vidim da to ne radi ni Lino Červar. I to mi se sviđa. Naš najbolji igrač mora biti kolektiv – istaknuo je Goluža.

U petak otvaramo Europsko prvenstvo protiv Srbije. Goluža je jedini hrvatski izbornik koji je triput igrao protiv njih. Ima pobjedu na Igrama u Londonu, poraz u polufinalu EP-a u Beogradu te neodlučeno na SP-u u Švedskoj 2011. godine.

– Svi govore kako će to biti utakmica kao svaka druga. Ali to je uvijek posebna utakmica. Uvijek su prve utakmice na otvaranju velikog turnira najteže. Ruka je uvijek malo “skraćena”. Opet, vjerujem u naše dečke i stručni stožer i uvjeren sam da ćemo tu prvu prepreku lagano proći. Naša je prednost što smo puno iskusnija reprezentacija, imamo puno bolje rezultate od njih na velikim natjecanjima. Dolaze oslabljeni, najviše će im nedostajali Ilija Abutović, odlični obrambeni igrača skopskog Vardara, prvaka Europe. Opet, nikako ih ne smijemo podcijeniti. Imaju strašne pojedince, posebice u vanjskoj liniji. Poznavajući njihove šutere, mislim da će im jedna lopta biti premalo – našalio se Goluža.

Srpski izbornik Jovica Cvetković nedavno je rekao da će ključni igrač Hrvatske biti vratari.

– Istina je da su u današnjem rukometu vratari jako važni. Opet oni dosta ovise od igre obrane koja ne bi trebala dopuštati lagane šuteve. Čitao sam prije neki dan da je Vlado Šola, trener naših vratara, rekao da ćemo imati 15 obrana po utakmici. Daj Bože da bude tako, to znači da ćemo biti europski prvaci. Možda se ne bi trebalo razbacivati s takvim izjavama, ali opet valjda biti optimističan – istaknuo je Goluža.

Trenirao me Srnin otac

Ostali suparnici u skupini, Island i Švedska?

– Mislim da nam Island neće biti ozbiljna prijetnja, dok je utakmica sa Švedskom po meni za prvo mjesto u skupini. Dobro je što im nedostaju dva-tri važna igrača obrane poput Kallmana i Karlssona.

Kako protiv Francuske?

– Kao izbornik dvaput sam ih uvjerljivo pobijedio i izbacio iz kruga osvajača medalja. Nije da nisam gubio od njih, ali uvijek su to bili tijesni porazi. S njima treba izbjegavati kontakt jer su fizički puno jači od nas – naglasio je Goluža koji je na početku trenirao nogomet u Neretvi.

– Trenirao me Srnin otac, a za srednju školu igrao sam rukomet. Vidjeli su me iz rukometnog kluba i sve je ostalo povijest.

Komentara 5

PA
Panac
07:38 09.01.2018.

Tako su i košarkaši najavljivali medalju...pa se zna kako je bilo. Predviđam veliku blamažu...možda ni skupinu ne prođemo! ...sa igrom protiv CG

DA
dalibla
08:18 09.01.2018.

uvijek ista priča

PR
prakator
18:49 09.01.2018.

Ukoliko naši prođu prvu rundu to bi bio veliki uspjeh. Nemogu rukomet igrati dosta odrasli te u poznim godinama rukometaši. Danas sve brzina ubija kako na sportskom polju tak u biznisu. Kod nas ima pojedinaca da pretrči preko sale naprijed nazad. Drugi imaju da to obave duplo brže. Sačuvaj nas Bože od katastrofe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije