Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ponovno "bocnuo"

Aco Petrović: Rađa bi trebao ostati i biti vođa puta u San Marino i Luksemburg

Stara Novalja: Košarkaški trener Aleksandar Petrović
Sime Zelic/PIXSELL
04.07.2022.
u 10:08

Najbolji finski igrač Lauri Markkanen pogodio je tricu za vodstvo Finske s dva razlike četiri sekunde prije kraja susreta. Hrvatska je u te preostale četiri sekunde uputila šut koji nije ušao, potom izborila prekršaj, ali s linije slobodnih bacanja ponovno nije zabila.

Hrvatska košarkaška reprezentacija u jednoj izrazito dramatičnoj utakmici izgubila je protiv Finske s minimalnih 81:79 u Rijeci i tako ostala posljednja u svojoj kvalifikacijskoj skupini. Time je službeno potvrđeno da Hrvatska iduće godine neće nastupiti na Svjetskom prvenstvu, a ono što zvuči još dramatičnije jest da će morati ići u pretkvalifikacije za Eurobasket 2025. 

Ključni trenuci utakmice bili su u posljednjoj četvrtini u kojoj je Hrvatska u posljednje dvije minute izgubila prednost od osam poena razlike promašivši pritom prevelik broj slobodnih bacanja za tako važnu utakmicu, što je naglasio i sam izbornik Damir Mulaomerović

– Sve smo imali u svojim rukama. Promašili smo 13 slobodnih bacanja. što je previše za ovakvu utakmicu. Mnogo loših odluka u zadnjoj minuti. Pobijedili smo sami sebe. Ne mogu prigovoriti želji igrača. Svi smo potišteni, ja pogotovo, jer smo uložili jako mnogo energije da bismo pobijedili u ovoj utakmici.

Najbolji finski igrač Lauri Markkanen pogodio je tricu za vodstvo Finske s dva razlike četiri sekunde prije kraja susreta. Hrvatska je u te preostale četiri sekunde uputila šut koji nije ušao, potom izborila prekršaj, ali s linije slobodnih bacanja ponovno nije zabila.

Nakon debakla u Rijeci javio se putem Twittera bivši izbornik Aleksandar Petrović. Imao je poruku za predsjednika Stručnog savjeta Dina Rađu:

– Vidim da je konsenzus oko Rađina odlaska. Mislim da treba ostati i kao pravi predsjednik Stručnog savjeta biti vođa puta na pretkvalifikacijama po Gibraltaru, San Marinu, Luksemburgu ili kamo nas već ždrijeb odnese!

Aco je i jučer imao zanimljivih "tvitova" upućenih vodstvu košarkaškog saveza. Aludirajući na to kako se već godinama opiremo dovođenju stranaca u reprezentaciju, povezao je situaciju s onom iz vaterpolske reprezentacije

"Zar su vaterpolisti manje Hrvati od košarkaša s obzirom na to da je najbolji strijelac naše reprezentacije Harkov (stranac)?" zapitao se Aco.

Konstantin Harkov je Rus s hrvatskom putovnicom koji je bio jedan od najboljih vaterpolista u našim redovima na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj na kojem je Hrvatska osvojila četvrto mjesto.

Podsjetimo, u ekskluzivnom razgovoru za Večernji list Petrović je prije utakmice Hrvatske i Slovenije najavio promjene u hrvatskoj reprezentaciji te poručio da odgovorni hitno moraju dovesti stranog playa, a posebno zbog Bojana Bogdanovića kojem će nadolazeće Euro biti vjerojatno posljednje natjecanje s reprezentacijom.

– Je li on magarac da tako prima udarce za Hrvatsku? Pa dovedite mu konačno tog playa – rekao je Aco, između ostalog.

Pogledajte cijeli razgovor.

Komentara 8

PE
Perspektivan
10:48 04.07.2022.

U pravu je!

TT
tik tak
10:48 04.07.2022.

Rađa. Petrović i Vranković nemaju više što raditi u reprezentaciji Hrvatske...Došlo je vrijeme za Hrvate..

LL
lijepa_li si
12:24 04.07.2022.

pravo je pitanje zašto drugi sportski radnici i oni koji o njihovom radu izvještavaju ne "bockaju" dina? muk, nelagodna tišina onih,koji kao u ime boljitka kritiziraju sve što je u hr sportu uspješno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije