Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOLJE OD OČEKIVANOG

Aco Petrović ne posustaje! Za spas Cibone prikupljeno gotovo tri milijuna kuna

Zagreb: Aco Petrović iznio plan za spas Cibone
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/3
24.06.2022.
u 19:22

Ono što je značajno u cijeloj priči jest da se Aco obvezao vratiti novac svima koji su ga uplatili, ako akcija ne uspije. Također, novac se ne bi koristio za saniranje dugova, već za funkcioniranje kluba. Dugove, koji iznose oko 30 milijuna kuna, bi riješili drugačijom metodom.

Proslavljeni košarkaš, trener i legenda Cibone Aleksandar Petrović, podosta se angažirao oko spasa kultnog zagrebačkog kluba i ide mu više nego dobro jer dosad se prikupilo u tu svrhu gotovo tri milijuna kuna!

- Akumulirana brojka akcije za spas Cibone je 2.894.491,39 kuna. Hvala svima koji sudjelujete u ovoj plemenitoj akciji - objavio je Aco na svom Twitter profilu, gdje se često oglašava kako bi javnost bila uvijek upućena sa svime što se događa.

Akciju je pokrenuo zajedno s odvjetnikom Sašom Pavličićem Bekićem i ostalim suradnicima pokrenuo inicijativu za spas Cibone pod nazivom "Mi smo Cibona" i već u ponedjeljak 20. lipnja objavio da je na račun uplaćeno 300.000 eura. To je oko 2,25 milijuna kuna, što znači da je u četiri dana "sjelo" više od 600.000.

 

 

Navijači i zaljubljenici u Cibonu, ali i košarku, prepoznali su inicijativu pa se priključili spasu kluba. Što je bio zadatak prethodne uprave kluba, koja je stigla u listopadu prošle godine pa se iznenada povukla u svibnju, neposredno nakon ulaska u finale Prvenstva.

Ono što je značajno u cijeloj priči jest da se Aco obvezao vratiti novac svima koji su ga uplatili, ako akcija ne uspije. Također, novac se ne bi koristio za saniranje dugova, već za funkcioniranje kluba. Dugove, koji iznose oko 30 milijuna kuna, bi riješili drugačijom metodom.

Također, gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević rekao je kako je Grad voljan izaći Ciboni ususret s otplatom duga, ali ne i raditi ustupke da ostane u dvorani. Račun kluba je blokiran, 21. lipnja nastupio je 60. dan blokade, što automatski znači stečaj. Samim time, igrači i trener su slobodni otići, što je Gašper Okorn iskoristio pa preuzeo klupu slovenske Krke.

Podaci za pomoć Ciboni:

Udruga MI SMO CIBONA

IBAN: HR5623600001102888683

Zagrebačka banka d.d.

Trg bana Josipa Jelačića 10, HR – 10000 Zagreb

SWIFT: ZABAHR2X

 

Komentara 10

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
07:50 25.06.2022.

Cibona na aparatima?

RA
radolizem
08:23 25.06.2022.

Budimo otvoreni i iskreni! Ovo nije ni moralno, ni zakonito. Cibona je dužna 40 milijuna kuna i treba provesti stečaj. Najgore o svemu da se u čitovvu nezakonitu priču uključio i gradonačelnik Tomašević, ali bez odluka i rješenja, već po principu improvizacije. Dakle, ni tu nema zakonitog postupanja. Nadalje, taj Frank i on je postupio nezakonito jer daruje novac klubu koji je dužan 40 milijuna kuna, a time zapravo odgovorne osobe u Franku svjesno i namjerno oštećuju tvrtku Frank. Bolje da je Frank s tim novcem stipendirao tae kwon do reprezentativce ili judo reprezentativce nego ovo. Posao za DORH.

Avatar links
links
11:56 25.06.2022.

simpatično od Ace po deseti put ali... to je minoran iznos, i šta dalje? Dogodine opet isto, ...nebi se novac trošio na dugove nego na funkcioniranje kluba, heheh... smiješno, a zašto mislite da će svi odgoditi naplatu, pristati na rate... da bi klub funkcionirao moraju se riješiti dugovi a na ovaj infantilni način..ajmo svi po kunu...teško će to ići, dugoročno nikako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije