Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA

Abdul-Jabbar apelirao na cijepljenje među igračima

NBA: Finals-Phoenix Suns at Milwaukee Bucks
Mark J. Rebilas/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
02.10.2021.
u 14:00

Početak sezone je sve bliže, no određeni broj košarkaša, koji se javno protive cijepljenju, potpiruju atmosferu napetosti zbog čega je pitanje i kako će cijela liga dočekati prvi dan nove sezone

 

U američkim medijima tema cijepljenja protiv COVID-19, u krugu NBA lige, svakim je danom sve šira i žešća.

Početak sezone je sve bliže, no određeni broj košarkaša, koji se javno protive cijepljenju, potpiruju atmosferu napetosti zbog čega je pitanje i kako će cijela liga dočekati prvi dan nove sezone.

Kyrie Irving i Andrew Wiggins, košarkaši Brooklyna i Golden Statea, velike su zvijezde NBA lige, ali i žestoki te najglasniji protivnici cijepljenja. Navodi se, isto tako, kako do sada oko pet posto ukupnog broja košarkaša nije primilo (i ne želi) cjepivo, a na njih je, između ostalih, apelirao i Kareem Abdul-Jabbar.

„Ono što je važno jest da ljudi umiru. Životi su u pitanju i cjepivo nam pomaže“, sukus je onoga što poručuje legendarni Abdul-Jabbar.

„Ovo nije igra. Ovdje se treba dobro razumjeti što se oko nas događa. Do informacija koje vam trebaju nije uopće teško doći. Spasite svoj život, nemojte bolest prenijeti nekome bliskome i čuvajte one koje volite. Pritom, cjepivo pomaže“.

U razgovoru za YahooSports Abdul-Jabbar je dodao.

„Dezinformacije su svuda oko nas. One su i dovele do toga da danas imamo podjelu i da neki ne znaju o čemu je ovdje riječ“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije