Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRIJEDNOST IGRAČA Jedanaest tržišno najvrednijih igrača na Svjetskom prvenstvu stoji 425 milijuna eura

11 najskupljih igrača na SP-u vrijede 425 milijuna eura

sp-car-txt.jpg
import
06.06.2006.
u 18:49

Koliko ste puta virtualnom metodom pokušali ući u privatni život najvećih nogometnih zvijezda današnjice? Koliko ste puta pokušali proniknuti kakve povlastice uživaju ili koliko zarađuju?

Ronaldinho najskuplji
Svjetsko nogometno prvenstvo u Njemačkoj opet će pokrenuti vrtoglavi ples milijuna eura i zagolicati maštu običnih smrtnika.
Na svjetskom će nogometnom prvenstvu nastupiti dvadesetak igrača čija zajednička tržišna vrijednost daleko premašuje godišnje proračune većine hrvatskih državnih ministarstava kao i većinu godišnjih proračuna manjih država. U idealnoj postavi jedanaest trenutačno najvrednijih igrača kakvu je ponudila njemačka internetska stranica <a>www.transfermarkt.de</a> nalaze se tri Engleza, dva Talijana, dva Brazilca, te po jedan Francuz, Španjolac, Nijemac i Ukrajinac. Njihova vrijednost procjenjuje se na 425 milijuna eura. Ta je brojka identična prošlogodišnjem godišnjem proračunu hrvatskog Ministarstva unutarnjih poslova ili Ministarstva obrane. To je pola proračuna zagrebačkoga gradskog proračuna. Prvi na listi izabranih je, naravno, Ronaldinho, brazilski velemajstor koji je ugovor s Barcelonom potpisao do 2010. godine. A kada je riječ o razbacivanju novca, priča ne može proći bez ruskog milijardera Romana Abramoviča koji je u prijelaznom roku opet pomaknuo granice. U Chelseu je doveo Michaela Ballacka koji je kao slobodan igrač iz Bayerna otišao bez odštete te će u Londonu tjedno zarađivati 190 tisuća eura ili godišnje devet milijuna eura. Konkurenciju u napadu pojačao je napadač Milana i ukrajinski reprezentativac Andrij Ševčenko koji će od sljedeće sezone također nositi dres engleskog prvaka. Ševčenko će za četiri godine  u Chelsei zaraditi oko 47 milijuna eura, odnosno zarađivat će nešto više od 11 milijuna eura godišnje.

Ševčenko najplaćeniji
Ukrajinac tako postaje najplaćeniji igrač Mourinhove družine. Francuski napadač Thierry Henry prošlosezonskim je igrama u Arsenalu također "nabrijao" svoju tržišnu vrijednost. Za njega se otimaju svi vodeći svjetski klubovi, odnosno svi oni koji mogu platiti i nema sumnje da će iznos od 45 milijuna eura, kolika je njegova trenutačna vrijednost, i nakon SP-a vrtoglavo rasti. Usporedbe radi, najskuplji transfer u povijesti još je uvijek onaj Zinedinea Zidanea iz Juventusa u madridski Real (2001. - 2002.) za 73,5 milijuna eura.Prema njemačkoj internetskoj stranici Trasfermarkt momčad s najvećom tržišnom vrijednosti na Svjetskom prenstvu u Njemačkoj je Italija. Azzurri su procijenjeni na 377,5 milijuna eura. Druga momčad na toj ljestvici je Brazil čija se vrijednost procjenjuje na 362,5 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije