Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI MEDIJI:

Mandžukić je napravio nešto što nije uspjelo Peleu, Maradoni, Ronaldu, Messiju...

Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
19.06.2014.
u 10:20

Brazilsko izdanje ESPN-a posebno hvali Marija Mandžukića. Napominje se da mu je uspjelo nešto što nije Peleu, Maradoni i Messiju - zabiti dva pogotka u debiju na Svjetskom prvenstvu.

Svjetski mediji puni su hvale na račun hrvatske reprezentacije koja je odigrala sjajnu partiju i deklasirala Kamerun s 4:0.

- Ivica Olić, kao i svi klasici, ne stari - piše Guardian i dodaje da Bayern ne želi Marija Mandžukića koji će se na ljeto naći na popisu želja brojnih klubova. BBC u analizi navodi da najveći problem nije u tome što je Kamerun izgubio nego što je igrao previše defenzivno, oprezno i preplašeno.

Grizu li se u Borussiji?

Njemački Kicker navodi da su presudili tri igrača iz Bundeslige - Ivan Perišić, Ivica Olić i Mario Mandžukić.

- Niko Kovač je u igru gurnuo tri bundesligaška legionara. Ključna je razlika u tome što je Hrvatska ostala mirna i uz njemačku disciplinu Perišića i ostalih se nije dala isprovocirati - stoji u tekstu.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Talijanska Gazzetta dello Sport se pita grizu li se sada u Borussiji Dortmund što su prodali Perišića i dodaje:

- Razlika između momčadi je očita, a stvari je dodatno zakompliciralo besmisleni crveni karton Songa - navodi talijanski sportski dnevnik.

Španjolska Marca oplakuje ispadanje Španjolske sa SP-a, a o našoj utakmici piše:

- Hrvatska nije imala milosti protiv Kameruna koji je ponudio vrlo tužnu sliku. Tako tužnu da su se njihovi igrači međusobno potukli - piše Marca.

To nije uspjelo Peleu, Maradoni, Messiju...

Brazilsko izdanje ESPN-a posebno hvali Marija Mandžukića. Napominje se da mu je uspjelo nešto što nije Peleu, Maradoni i Messiju - zabiti dva pogotka u debiju na Svjetskom prvenstvu.

- Prva utakmica Pelea na SP-u bila je na utakmici sa SSSR-om koju je Brazil dobio 2:0 uz dva pogotka Vave. Maradona je debitirao protiv Belgije u utakmici koju je Argentina izgubila 1:0. Messi je protiv Srbije i Crne Gore u svojoj prvoj utakmici postigao jedan gol. Cristiano Ronaldo se nije upisao u strijelce u utakmici s Angolom kao i Platini, Zico, Garrincha, Cruyff, Roberto Baggio... - navodi ESPN i dodaje da bi Brazilu bilo puno teže u prvoj utakmici da je Mandžo mogao igrati.

>> Fifin igrač utakmice je Mario Mandžukić. Slažete li se?

>> Prekršaj Songa nad Mandžukićem 'opjevan' na internetu

>> Iznervirani Kamerunci uspjeli su se potući i međusobno

Komentara 74

IV
ivanjoksimovic
11:05 19.06.2014.

Bravo momci, sjajna tekma. Kamerunci jesu bili rastimovani i ovo definitivno nije njihovo pravo izdanje, ipak to ne umanjuje pobedu Hrvatske. Fenomenalno su igrali svi. One duboke lopte na desni bok, pa centarsuti ka Mandzi su bili fenomenalni. A drugi gol Mandzukica zapravo najbolje pokazuje njegov kvalitet. Koordinacije igre slicna Inzagiju i sjajan pregled Mandzukica. Decko svaka cast. 90% fudbalera onu loptu nebi ni ispratilo ili bi se bar nasli u ofsajdu. A o kreacijama Modrica ne treba ni pricati. Samo on zna da tako razigrava ekipu. Momak koji je usao pri kraju, mislim da se Kovacic preziva, me takodje odusevio. Klinac puca od samopouzdanja, i cim je usao u igru ucestvovao je u gol akciji. Momci svaka cast. Bravo Hrvatska.

Avatar gusjenica
gusjenica
10:49 19.06.2014.

Iako je "therkurcula" evidentno ljubitelj hrvatskoga općenito, ovaj puta je u pravu. I ja sam se plašio ovakovoga rezultata (moja želja je bila teško ostvarenih 1 : 0 ) koji je sada samo jedno "šareno varalo". Dakle, odmah zaboraviti Kamerunn i sa strahopoštovanjem pripremati se za Meksiko. Sretno !!

GB
gbossko
11:30 19.06.2014.

Sve cestitke. Pokazali ste da ste dorasli i jednom Brazilu tako da Meksiko ne bi trebao biti nepremostiva prepreka. Sretno! Goran, Smederevo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije