Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKO OZLIJEĐEN

Stožer: Želimo istinu o slučaju Darko Pajičić

Tomislav Josić
Branimir Bradarić
28.02.2014.
u 13:50

Odgovarajući na upit novinara koliko je Pajičić imao alkohola u krvi kada se dogodio taj incident Josić je rekao da alkohol nije bitan te da je u Vukovaru rakije bilo i prije i poslije toga događaja

Nakon što je prije nekoliko dana započela provedba akcije pod nazivom Pajičić do istine, pri čemu su u međuvremenu objavljena i kronologija dešavanja koju je medijima prenio neimenovani izvor iz MUP-a, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara održao je danas konferenciju za novinare sa kojom žele da ukažu na činjenicu da se još uvijek ne zna istina o ovome incidentu. Predsjednik Stožera Tomislav Josić zatražio je da radi utvrđivanja potpune istine policija objavi snimku događaja od 12 studenoga prošle godine kada je Darko Pajičić zadobio teške tjelesne ozljede ispred PP Vukovar. Josić tvrdi da policija posjeduje snimku toga događaja te da stoga traži da se ona objavi kako bi i cijela hrvatska javnost vidjela što se sve događalo tada.

– Za ministra unutarnjih poslova imamo samo dva pitanja. Ako ministar ne laže zašto policajac nije pomogao unesrećenom civilu i zašto su policajci fizički branili drugima da mu pomognu? Isto tako zašto su policajci pokušali privesti prolaznike i na silu im oduzeti mobiteli kojima su fotografirali, rekao je Josić dodajući da do danas MUP nije odgovorio na upite i zahtjeve koje im je Stožer upućivao.

Odgovarajući na upit novinara koliko je Pajičić imao alkohola u krvi kada se dogodio taj incident Josić je rekao da alkohol nije bitan te da je u Vukovaru rakije bilo i prije i poslije toga događaja. Članovi Stožera izložili su i fotografije snimljene toga dana ispred zgrade PP Vukovar na kojima se vidi kako jedna osoba leži na tlu i policajce oko njega. Neslužbeno su prenijeli novinarima da raspolažu sa još nekim fotografijama i dokumentima koje će naknadno iznijeti u javnost u svezi ovoga slučaja. Iz Stožera su novinarima prenijeli da su Pajičiću ponudili pravnu pomoć kao i da o ovome slučaju javnost učestalo izvješćuju putem  društvenih mreža. Nedavno je Stožer pitanje slučaja Pajičić proslijedio i Odboru za nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora od kojih su zatražili da iskoriste svoje zakonske mogućnosti i rasvijetle ovaj slučaj i o svemu izvijeste hrvatsku javnost.

>> Stožer: Milanoviću, Josipoviću, Leko - na duši imate maloljetnog branitelja!

>> MUP optužuje Stožer: ‘Pajičić pijan pao sa šanka, nije ga udario naš policajac’

Komentara 3

ŽU
žuti
14:53 28.02.2014.

Uzoran primjer kako osoba za službene dužnosti ne smije postupati! No, kod nas je moguće i da Pajičić bude optužen zbog "namjernog udaranja glavom u zid ili zemlju" , kako bi naštetio policijskim službenicima?!? Ministrova izjava o rakiji, je bezobrazlukuk bez ganica, premijer je morao odmah reagirati i odlučiti o smjeni! Bio "prekršitelj" zakona trezan, pijan ko majka ili drogiran, službene osobe moraju provoditi postupke u skladu sa zakonskim propisima, ili ?!?

CL
Clamy
17:23 28.02.2014.

Rakija je kriva!!! Cijeli grad zna da je cuger i da je nagovoren da napravi pizdariju! Bio je u bolnici 6 dana i puten je kući. S takvom glavom!!??? Niti jedan doktor ga ne bi pustio. Uostalom, zašto je sada u bolnici

UM
Umjereni
16:47 28.02.2014.

@žuti A kako bi ti to provodio postupak u "skladu sa zakonskim propisima" kada ti dođe mrtav pijan čovjek i ide uništavati javnu/državnu imovinu? Što je sada policija trebala raditi? Uostalom, kako da država komunicira s nekim tko misli daa "alkohol ovdje nije bitan jer ga je u Vukovaru rakije bilo prije i poslije". Kakve su to glupave izjave? Možeš znači doći mrtav pijan pred javnu zgradu i raditi nered, a policajac mora drhtat hoćeš li ti s 3,5 promila (normalna osoba bi umrla s tim promilom, to samo dugotrajni alkoholičar - i ovime samo konstatiram i nipošto ne vrijeđam - može izdržati) pasti i razbit se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije