Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 85
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SAM JE PAO'

MUP optužuje Stožer: ‘Pajičić pijan pao sa šanka, nije ga udario naš policajac’

darko pajicic
Foto: Stožer za obranu Hrvatskog Vukovara
25.02.2014.
u 23:00

MUP optužuje Stožer da svjesno manipulira tragedijom hrvatskog branitelja

“Akcija Pajičić – do istine” koju je tjednima najavljivao Stožer za obranu hrvatskog Vukovara u utorak je i službeno otpočela. Diljem Hrvatske aktivisti Stožera postavljaju jumbo plakate s nedvosmislenom porukom: “Niko ne sme da vas bije, sem hrvatske milicije”, s ciljem skretanja pažnje javnosti na slučaj Darka Pajičića, koji se već mjesecima nalazi na bolničkom liječenju, u teškom stanju. Riječ je o negdašnjem maloljetnom hrvatskom branitelju i zatočeniku srpskih logora koji je 12. studenoga pokušao skinuti dvojezičnu ploču s Policijske postaje Vukovar. Pritom je, u srazu s policajcem Sašom S., zadobio teške tjelesne ozljede.

‘Za sve je kriva rakija’

“Brutalno je, bez upozorenja, gotovo nasmrt pretukao civila”, ogorčeni su u Stožeru pa traže kaznenu odgovornost za policajca te trenutačnu suspenziju Ranka Ostojića. Podsjetimo, ministar je odmah nakon nemilog događaja izjavio da je “za sve kriva rakija”. S obzirom na to da se Vukovarci sa slučajem Pajičić ni danas ne mire, te da je zbog pogoršanog zdravstvenog stanja malodobni dragovoljac ponovno hospitaliziran, ministar Ostojić nedavno je zatražio novo, još kompletnije izvješće.

Nalaz tog izvješća potvrđuje da je predmetnog dana policijski službenik koristio sredstva prisile, jer je Darko Pajičić dvojezičnoj ploči prišao “naoružan” kamenjem. Nakon što ga je policajac pokušao zaustaviti povicima “Stop, prekini”, potom ga je “fiksirao uza zid radi primjene zahvata za privođenje”, nakon čega je Pajičić zbog akutne opijenosti (toksikološkim vještačenjem utvrđena je visoka koncentracija alkohola u krvi od 3,48 promila) udario licem u pročelje zgrade, pao na tlo i teško se ozlijedio.

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL

Autor: Goran Ferbežar/PIXSELL

MUP, kako doznajemo, potpuno stoji iza postupka svog službenika, a daljnjim operativnim radom policija je utvrdila neke nove okolnosti koje bacaju posve drukčije svjetlo na slučaj Pajičić.

Videosnimka kao dokaz

Naime, šest dana nakon incidenta s dvojezičnom pločom, Darko Pajičić otpušten je iz KBC Osijek na vlastiti zahtjev. Dvadesetak dana kasnije, 8. prosinca u dva ujutro, zatekao se u kafiću “IT” u Vukovaru gdje je zbog alkoholiziranosti izgubio ravnotežu, pao sa šanka i od udara glavom o pod izgubio svijest. “U trenutku samoozljeđivanja Darka Pajičića u ugostiteljskom objektu ni u bližoj okolini policijski službenici nisu bili prisutni”, navodi se u izvješću, a potkrepljuje ga i snimka videonadzora koju je Večernji list dobio na uvid. Na snimci je vidljiv i dolazak djelatnika Hitne pomoći koji unesrećenog Pajičića podižu na nosila i odvoze najprije u vukovarsku, potom i u osječku bolnicu.

Sudeći prema izvješću, komatozno i po život opasno stanje na koje je Stožer mjesecima upozoravao, ipak nije u uzročnoposljedičnoj vezi s incidentom s dvojezičnom pločom.

Darko Pajičić u međuvremenu je pao još jednom, u bolnici, u noći u kojoj je dovezen iz spomenutog kafića, kad mu je u krvi izmjereno 3,67 promila alkohola.

“Jumbo plakati očita su manipulacija tragedijom osobe koja očito ima velikih problema”, komentirao je visoki izvor iz MUP-a.

Iz Stožera za obranu hrvatskog Vukovara napominju kako nisu prozvali hrvatsku policiju već 'milicijski dio' u njenim redovima.

- Stožer je o "slučaju Pajičić" rekao istinu, poručili su.

>>Stožer: Milanoviću, Josipoviću, Leko - na duši imate maloljetnog branitelja!

Komentara 134

Avatar crobatia
crobatia
07:10 26.02.2014.

Pa onda bi se moglo reči da je i ministrica Opačić ''pala sa šanka''!? Bez namjere da bilo koga vrijeđam.

BU
Bulaba
07:21 26.02.2014.

Jelda? Prvo ga je "fiksirao uza zid", a onda je ovaj sam udario, onako fiksiran, licem u zgradu, pa je onda, i dalje fiksiran, pao na tlo, sve onako fiksiran. Frka, frka, a Ostojiću?

WA
walti
07:14 26.02.2014.

to su uradili rankovi srbi koji zive u srbiji a nose hrvatsku odoru i hrvatski pistolj rankovo geslo je ponovno hrvatska palica u srbskim rukama i hrvatskim ledjima obrazlozenje udbasko komunisticke vlade sam je pao samo smo ga malo poguralii jer on je neprijatelj ove vlade jer oni nisu zeljeli hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije