Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lokalni izbori

Sabo: Ostalih 13 političkih opcija potcijenilo je Vukovarce

Željko Sabo
Foto: Branimir Bradarć
13.06.2014.
u 21:47

Donedavni gradonačelnik na nedjeljne izbore izlazi kao neovisni kandidat iako je i dalje član SDP-a. Kaže da od izbora očekuje prije svega da Vukovarci izađu na izbore i još jednom iskažu svoju volju

Donedavni gradonačelnik Vukovara Željko Sabo, koji je tu dužnost obnašao od 2009. godine, na nedjeljne prijevremene izbore izlazi kao neovisni kandidat iako je i dalje član SDP-a. Kaže da od izbora očekuje prije svega da Vukovarci izađu na izbore i još jednom iskažu svoju volju.

– Vukovarci su na izborima 2013. godine izrazili svoju volju i oni ove izbore nisu željeli. Nadam se da će sad biti, barem što se tiče lokalnih izbora, mirni tri godine. Ovi izbori se održavaju radi onih koji govore da je Vukovar grad slučaj. On to i jest radi njih koji izazivaju ovakve stvari i radi kojih nepotrebno trošimo novac, rekao je Sabo na večerašnjem završnom skupu održanome na središnjem vukovarskom trgu. Rekao je i da je ova izborna kampanja bila prljava kao i da ove izbore karakterizira borba svih protiv njega.

– Imamo 13 političkih opcija, Stožer za obranu hrvatskog Vukovara kao i još četiri kandidata za gradonačelnika  koje su protiv mene. Situacija je takva ali mislim da su podcijenili Vukovarce, istakao je Sabo. Dodao je i da se radi svega što je učinio za Vukovar u proteklih pet godina koliko je bio na čelu grada nada da će pobijediti u prvom krugu kako bi se uštedjelo 150.000 kuna. Nositelj koalicijske liste SDP-HNS-SU za Gradsko vijeće, koja podržava i kandidaturu Željka Saboa, je predsjednik vukovarskog SDP-a Goran Bošnjak koji je još jednom ponovio da ove izbore nisu željeli ni oni niti većina građana nego da je to bila želja HDZ-a.

– Kada je HDZ u oporbi oni ruše sve, ruše gradonačelnik, a sve radi vlasti po svaku cijenu. Očekujem od građana da će prepoznati sve ono što su SDP i Željko Sabo učinili u proteklih pet godina. Svi se slažu da su pomaci veliki, rekao je Bošnjak. U SDP-u očekuju da će osvojiti još veći broj mandata u Gradskom vijeću kao i pobijedu Saboa. Što se tiče kandidature Saboa rekao je da on na ovim izborima ne vidi da on ima ozbiljnijeg protukandidata. 

– Možda je i dobro što imamo na ovim izborima slučaj da se 13 političkih stranaka ujedinilo protiv nas. Navikli smo na to već. Međutim, siguran sam da ljudi vrednuju ono što su SDP i Sabo učinili do sada za grad. Naši suparnici govore da u gradu nije ništa napravljeno, da je Vukovar grad beznađa i slične opće teme. Činjenica je da oni nemaju konkretne programe. Mi smo svoje programe predstavili ljudima i oni će to prepoznati. Radili smo do sada zajedno i zato smo ponovo uz Saboa. Pa nećemo valjda podržati Ivana Penavu ili neke obiteljske liste na ovim izborima, rekao je Bošnjak.

Siguran u dobar izborni rezultat je i predsjednik vukovarskog HNS-a Nenad Bučko, koji su koalicijski partner SDP-a na izborima.

– Uvjeren sam da ćemo 15 lipnja slaviti i i da ćemo već od idućeg dana krenuti raditi u korist građana. U kampanji smo se bavili projektima, a ne prepucavanjima. Činjenica je da naši politički suparnici nemaju jasne projekte i programe, rekao je Bučko. 

>>Kandidat za gradonačelnika Ivan Penava obećao otvoriti 500 radnih mjesta do kraja mandata

Komentara 16

BL
Blizard
22:43 13.06.2014.

Koga je sve ova lopina od čovjeka stavljao na ključna mjesta grada Vukovara ,zanemareni branitelji mogli su samo nemoćno gledati sto se dogadja ,Vukovarci polako odlaze dok ovaj kriminalac cvjeta sa aboliranim četnicima ,da neko dobro živi u Vukovaru vidljivo je za Sabina vladanja ..za političke usluge dijelio direktorse fotelje ,krao novac od djece namjenjen za njihov odmor na moru ...! Takva osoba ,član SDP-a ima obraz da se kandidira ponovno za Gradonačelnika Vukovara !! Hrvatska još ne živi svoj život !!

TR
Trajkovski
22:18 13.06.2014.

Dva pitanja koja su ostala brz odgovora: Koliko je naroda bilo na skupu? I ono najvažnije: Jel' stižu autobusi?

AL
alfa5
08:54 14.06.2014.

pa jer ovaj kriminalac nije iza resetaka...nevjerojatno,,,pa zar za sdp ne postoji zakon,,,sta si oni umisljaju ...sve kriminalac do kriminalca.... a najsmijesnije je kad krminalci pricaju o postenju koji absurd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije